Urfa'da Elektrik Kesintisi Kenti Gerdi - Son Dakika
Yerel

Urfa'da Elektrik Kesintisi Kenti Gerdi

Urfa\'da Elektrik Kesintisi Kenti Gerdi

Şanlıurfa'da oy sayımlarının yapıldığı bazı okullarda elektriklerin kesilmesine BDP'liler tepki gösterdi.Kesintiler başka illerde de yaşandı.

31.03.2014 13:34

BDP'li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir'in sandığa yansıyan iradeye müdahale edilmemesi ve özellikle oy sayımları sırasında elektriklerin kesilmemesi yönündeki bütün çağrılarına rağmen özellikle oy sayım sırasında elektriklerin kesilmesi BDP'lilerin tepkisine sebep oldu. Merkez ilçelerden Eyyübiye'de bulunan Eyyüp Göncü Lisesi'nde yaşanan elektrik kesintisi üzerine AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç buraya geldi. BDP'lilerin de okul önünde toplanması üzerine polis zırhlı araçlarla okul önünde önlem aldı. BDP'liler "Hırsız dışarı" diye slogan atarken, BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, BDP Eyyübiye Belediyesi eş başkan adayları Şükrü Turgut ile Hedibe Ötünç de okula geldi.

GÜVENÇ VE BDP'LİLER OKULA GELDİ
Erkmen çıkışta polis aracının anons aracından slogan atan BDP'lilere yönelik bir konuşma yaptı. Erkmen, BDP müşahitlerinin titiz bir çalışma yaptığını ve gerektiğinde hukuki süreç için tutanak tutacaklarını söyledi. Bu arada encümen adayı olan bir BDP'li de "4-5 saattir vali içeride ne yapıyor. Ben de adayım neden ben içeri giremiyorum" diyerek uygulamayı protesto etti. Protestolar devam ederken bu kez okul dışında tüm mahallenin elektrikleri kesildi. Bu sırada halk ıslık çalarak uygulamayı protesto etti. BDP'liler gecenin ilerleyen saatlerinde okul önünden Adliye'ye kadar protesto yürüyüşü yaptı.

BAYDEMİR YENİ VALİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
29 Mart günü yeni Vali İzzettin Küçük ile görüşen Baydemir, seçimlerde halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini, sandığa atılan oyların olduğu gibi bir irade olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtmişti. Elektrik kesintisi ve adliye binasının fiziki koşullarının yetersizliği nedeniyle İl Seçim Kurulu sayımları GAP Arena Kapalı Spor Salonu'na taşıdı. Ancak bu kez oylar henüz İl Seçim Kurulu'na gelmeden müdahale etme yoluna gidildiği görüldü.

KRİTİK YERLERDEKİ KESİNTİLER KAFA KARIŞTIRDI
Oylar sayılmaya devam ederken Türkiye'nin birçok ilinde yaşanan elektrik kesintileri, "oylar değiştiriliyor" söylentilerine sebep oldu. Türkiye genelinde yapılan seçimlerde birçok ilde ve ilçede meydana gelen elektrik kesintileri tepki topladı. Vatandaşlar, elektriklerin kesilmesini, "AKP'liler sandıklardan çıkan oyları değiştiriyor" şeklinde değerlendirirken, bölgede Mardin, Şanlıurfa, Van ve Hasankeyf ilçesinde aralıklarla elektrik kesintileri yaşandı. Batı illerinden ise oyların sayımı esnasında Eskişehir'in de bazı mahallelerinde elektriklerin kesildiği haberi geldi. Eskişehir'de de kesintiler evlerinin cam ve balkonlarına çıkılıp, tencere ve tavalara vurularak protesto edilmesine neden oldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da Elektrik Kesintisi Kenti Gerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement