Uzunköprü'de 23 Nisan Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Uzunköprü'de 23 Nisan Kutlamaları

Uzunköprü\'de 23 Nisan Kutlamaları

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93.yıldönümü tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23.04.2013 17:43

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıldönümü tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah 09.00'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan programın ikinci kısmı saat 10.00'da Adalet meydanında gerçekleştirildi. Burada düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı. Programın açılış konuşması Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çakmak tarafından yapıldı. Çakmak'ın yaptığı konuşmanın ardından Gazi Turhan Bey Orta Okulu öğrencisi Osman Küçük'ün önderliğinde törene katılan öğrenciler tarafından öğrenci andı okundu. Bundan sonra sırayla Gazi Turhan Bey Ortaokulu Öğrencileri Şuara Sağlam, ve Deniz Tuna

tarafından şiirler okundu ve okul öğrencisi Hasan Dalgıç tarafından da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Adalet meydanında düzenlenen kutlama etkinliklerinin devamında törene damgasını vuran, Gazi Turhan Bey Ortaokulu Tarih Öğretmeni Şebnem Arıcı tarafından hazırlanan ve öğrencilerin sergiledikleri TBMM'nin açılışı temsil eden oyun izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Başta Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen ve 102. Topçu Alay Komutanı İzzet Tekin olmak üzere tüm protokol üyelerini

ve izleyenleri duygulandıran oyun uzun süre ayakta alkışlandı.

Program Uzunköprü Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu öğrencisi Yıldıray Uğrak'ın okuduğu şiir ile devam etti. Daha sonra yine Uzunköprü Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu öğrencileri tarafından 'Ay yıldız' adlı gösteri sunuldu.

Program dahilinde ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçemizde düzenlenen Küçük Erkekler Futsal Turnuvası, Yıldız Kız Voleybol Turnuvası, Küçük Kız Voleybol Turnuvası, Küçükler Masa Tenisi Turnuvası'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, 102. Topçu Alay Komutanı İzzet Tekin ve Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen tarafından verildi.

Kutlama töreni Demokrasi ilkokulu öğrencileri halk oyunları ekibi tarafından sunulan gösteri ile sona erdi.

(MA - )

23.04.2013 17: 33: 25

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uzunköprü'de 23 Nisan Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement