Vali Çakacak, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftara Katıldı - Son Dakika
Yerel

Vali Çakacak, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftara Katıldı

Vali Çakacak, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftara Katıldı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, devletimizin bekasına kastedenlerin devletin kararlı tutumu, güvenlik güçlerinin inançlı mücadelesi ve vatandaşların engin sağduyusuyla kesinlikle istediklerini elde edemeyeceklerini ve yok olacaklarını söyledi.

12.06.2016 13:48

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, devletimizin bekasına kastedenlerin devletin kararlı tutumu, güvenlik güçlerinin inançlı mücadelesi ve vatandaşların engin sağduyusuyla kesinlikle istediklerini elde edemeyeceklerini ve yok olacaklarını söyledi.

Vali Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte iftar programına katıldı. Mersin milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Serdal Kuyucuoğlu ile il protokolünün de katıldığı programda, Mersin Müftüsü Ali Melek tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. İftar duasının ardından konuşan Vali Özdemir Çakacak, Ramazan'ın manevi havasını burada şehit aileleri ve gazilerle birlikte teneffüs etmekten büyük onur duyduğunu söyledi. Ramazan ayının ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Çakacak, " Ramazan ayında dinimizin gereği olarak gün boyu oruç tuttuğumuzdan aç insanların halinden daha iyi anlıyor, insanlara yardım etmenin, sevgiyle ve hoşgörüyle bakmanın gerekli olduğunu daha iyi görüyoruz. Vatandaşlarımız bu mübarek ayda sevginin, saygının, hoşgörünün ve dayanışmanın en güzel örneklerini gösteriyor. İstiyoruz ki, bu hasletleri sadece Ramazan'da değil bütün yıl boyunca yaşayalım" dedi.

Ramazan'ın bu güzel günlerinde üzücü olayların da yaşandığını, insanlıktan nasibini almamış canilerin, caniliklerini, hainliklerini yapmaya devam ettiklerini kaydeden Çakacak, şöyle devam etti; "Bizim birliğimizi, beraberliğimizi ve devletimizin bekasını ortadan kaldırmak, birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak istiyorlar. Ama bilmiyorlar ki, devletimiz birlik, beraberlik ve kardeşlik üzerine kuruludur. Atalarımız türlü imkansızlıklarda bile kardeşliğin, birliğin, beraberliğin en güzel örneklerini göstererek bizlere bu cennet vatanı emanet etmişlerdir. Biz bugün burada huzur içerisinde bir iftar yapıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle aziz şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Devletimizin bekasına kastedenler, devletimizin kararlı tutumu, güvenlik güçlerimizin inançlı mücadelesi ve vatandaşlarımızın engin sağduyusuyla kesinlikle istediklerini elde edemeyecek, yok olacaklardır. Milletimizin kardeşliği, birliği ve beraberliği bakidir."

Konuşmasının sonunda iftara icabet eden şehit aileleri ile gazilere tekrar teşekkür eden Vali Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte gece boyunca şehit aileleriyle ve gazilerle bol bol sohbet etti ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çakacak, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement