Vali Çakacak: "Türkiye Güçlü Bir Ülkedir" - Son Dakika
Yerel

Vali Çakacak: "Türkiye Güçlü Bir Ülkedir"

Vali Çakacak: "Türkiye Güçlü Bir Ülkedir"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu milletinin tarihinden gelen misyon ile evinin kapısı ve sofrasının daima ihtiyacı olana açık olduğunu söyledi.

13.10.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu milletinin tarihinden gelen misyon ile evinin kapısı ve sofrasının daima ihtiyacı olana açık olduğunu söyledi.

Mersin Valiliğine atanmasının ardından ilk ilçe ziyaretini Tarsus'a gerçekleştiren Vali Özdemir Çakacak'ı, İlçe Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkanı Şevket Can ve kurum mülki amirleri ile oda başkanları Kaymakamlık bahçesinde karşıladılar.

Karşılama töreni sonrasında Kaymakamlık makamında savaş sebebiyle ülkemize sığınan Suriye ve Iraklılar ile ülke ve bölgemizde geçen hafta yaşanan eylemler hakkında genel bir değerlendirmede bulunan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin bölgesinde on binlerce insanın şu anda misafir edildiğini söyledi. Vali Çakacak, "Ülkemizde ve beraberinde Mersin ve Tarsus'ta bir takım nahoş hareketlerle oldu. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük ve güçlü bir devlet. Komşu ülkeleri arasında yer alan Suriye ve Irak'ta meydana gelen savaş, zulümden dolayı 1.5 milyon insanı misafir ediyoruz. Millet olarak tarihimizden gelen misyon ile evimizin kapısı, sofrası daima ihtiyacı olan açıktır. Bu sebepten dolayıdır ülkemizin çeşitli illerinde bu insanları misafir ediyoruz. Bundan en büyük payını alan Mersin aldı. On binlerce insan şu anda misafir ediyoruz. Barış, huzur ve kardeşlik duyguları bu milletin büyüklüğündendir" diye konuştu.

Ülke genelinde Kurban Bayramı'nın 4. günü başlayan Kobani eylemlerinde Mersin genelinde 102 şüphelinin gözaltına alındığını ve 32 kişinin ise tutuklandığını söyledi.

Gerçekleşen eylemlerin asla tasvip edilemeyeceğinin altını çizen Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Yapılan provokatör eylemleri oldu. Bu eylemler tasvip edilecek eylemler değil. Demokraside insan hak ve özgürlükleri esastır. Başkasının hak ve özgürlüklerini kısıtladığında bu hak ve özgürlükten çıkmıştır. Yapılan eylemler kamuyu tehdit ediyorsan okullar yakılıyorsa bu asla kabul edilemez. Hiç kimse kamu malına zarar veremez. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler Çanakkale'ye baksınlar. Dini ve etnik yapısı ne olursa olsun kardeşlik içerisinde bu ülke için savaştılar ve orada yatıyorlar. Mersin Türkiye'nin küçük bir örneğidir. Huzur, barış ve kardeşliğimizi kimsenin bozmaya hakkı yok. Milletin sağduyusu bu oyunların hepsini bozacaktır. Kamunun huzurunu kimsenin bozmasına müsamaha edemeyiz. Ülkemizin bir hukuk sistemi var ve hukuk kuralları geçerlidir. Vandalığın hukuğumuzda karşılığı var. Hukuk gereğini yapar. Vatandaşlarımızın gösterdiği sağduyuya ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, gazetecilere yaptığı değerlendirmenin ardından makamda hazır bulunan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Kemal Timuroğlu ve kurum müdürleri ile görüştü. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çakacak: 'Türkiye Güçlü Bir Ülkedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement