Vali Çomaktekin, Afet Konutlarının Yapılacağı Alanda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Çomaktekin, Afet Konutlarının Yapılacağı Alanda İncelemelerde Bulundu

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya'nım çeşitli mahallelerinde kaya düşmesi ve heyelan gibi doğal afetler sonucu zarar gören afetzedeler için, yakın zamanda temeli atılacak afet konutlarının yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu.

02.07.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya'nım çeşitli mahallelerinde kaya düşmesi ve heyelan gibi doğal afetler sonucu zarar gören afetzedeler için, yakın zamanda temeli atılacak afet konutlarının yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu.

Çomaktekin'e incelemeleri sırasında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri  Faruk Aykutlu ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Bulut eşlik etti.

Çomaktekin yaptığı açıklamada, çeşitli tarihlerde meydana gelen doğal afetler sonucu vatandaşların maddi ve manevi olarak zarar gördüklerini, devletin imkanları doğrultusunda hak sahiplerini mağdur etmeyerek, gerektiği şekilde tüm önlemleri alarak afetzedeleri daha güvenli bir bölgede yapılacak olan modern binalara taşıyacaklarını söyledi.

Afet konutlarının hak sahiplerine, yapımı bittikten hemen sonra teslim edileceğini belirten Çomaktekin, "Önceden afete maruz kalan ve afet bölgesi içerisinde yer alan eski konutlar yıkılacak, bu konutların teslimi yapıldıktan sonra vatandaşlarımız ödemelerini 20 yıl üzerinden ilk iki yılı ödemesiz 18 yılda maliyeti üzerinden sıfır faiz ve eşit taksitler halinde ödeyebilecekler" dedi.

Çomaktekin,  yapılacak 167 konutun hak sahiplerine 2017 yılı içinde teslim edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Çomaktekin, Afet Konutlarının Yapılacağı Alanda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement