Vali Daşöz, Engelli Kursiyerlere Sertifikalarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Vali Daşöz, Engelli Kursiyerlere Sertifikalarını Verdi

Vali Daşöz, Engelli Kursiyerlere Sertifikalarını Verdi

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz Manisa Bedensel Engelliler Derneği üyeleri için düzenlenen Bilgisayar Destekli Muhasebe kursunu bitiren engellilere sertifikalarını dağıttı.

23.01.2012 19:54

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz Manisa Bedensel Engelliler Derneği üyeleri için düzenlenen Bilgisayar Destekli Muhasebe kursunu bitiren engellilere sertifikalarını dağıttı.

Kursiyerlerin tüm giderlerini İŞKUR'un karşıladığı kursa devam eden 13 kursiyerden 6'sının işe başladığı, 2 kişinin de işe giriş işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız Vali Daşöz'e verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek, Vali Daşöz'ün öncülüğünde kurulan İl Engelliler Konseyi ve kendilerine verilen destek ile engellilerin bir engellerinin kalmayacağını söyledi. Vali Daşöz de engelliler ile daha önce çeşitli platformlarda bir araya geldiklerini belirterek, "Nüfusumuzun yüzde 12,7'si engelli sayılıyor. Aslında nüfusumuzun tamamı potansiyel engelli diyebiliriz. Dolayısıyla bizim hem kamu görevlileri olarak hem de toplum olarak Manisa'yı engelli dostu bir şehir haline getirmemiz lazım. Bizim onların yaşamına zenginlik katıp bu şehri onlar için de normal bir şehir haline getirmemiz lazım. Yasaların verdiği görevleri hakkıyla yerine getirilmesini sağlamalıyız. Engelliler Konseyinin hepimiz için bir ortak platform olacağına inanıyorum" dedi.

Bu arada, hedeflerinin Manisa'yı bir engelli dostu şehir haline getirmek olduğunu belirten Vali Daşöz, Valilik binasına asansör yapımıyla ilgili proje ihalesinin yapıldığını ve bugünlerde sonuçlanacağını bildirdi. Vali Daşöz, "Proje biter bitmez yapım ihalesinin başlatılacak. 2012 yılı Vilayet açısından bu sorunun bittiği bir yıl olacak. Engellilerimizin muhatap olduğu bütün kurumlarımızın benzer tutum içinde olması lazım. Özellikle yönetimlerimizin binalara inşaat ruhsatı verirken ve işletme ruhsatı verirken binalarda mutlaka engellilere ilişkin alt yapının oluşturulmasının sağlanması mecbur tutulmalı" diye konuştu.

İl Dernekler Müdürü Hidayet Erdal Çapraz, İşkur İl Müdürü Yüksel Uçar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Yılmaz'ın da katıldığı törende Vali Daşöz kursiyerlere belgelerini verdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Daşöz, Engelli Kursiyerlere Sertifikalarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement