Vali Demir'den Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Vali Demir'den Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Denizli (İHA) - Denizli Valisi Abdulkadir Demir, gazetecilerin demokrasinin temel taşlarının denetleyicisi olarak dördüncü güç olduğunu belirtti.10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Denizli Valisi Abdulkadir Demir, "Özgür ve yansız basının varlığı bireylerin, toplumun geleceğinde belirleyici rol oynayabilmeleri için gerekli bilgi akışının sağlanmasına katkıda bulunmakta, böylelikle demokratik hak ve özgürlüklerin yok sayılmasını engellemektedir.

09.01.2012 15:53

Denizli (İHA) - Denizli Valisi Abdulkadir Demir, gazetecilerin demokrasinin temel taşlarının denetleyicisi olarak dördüncü güç olduğunu belirtti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Denizli Valisi Abdulkadir Demir, "Özgür ve yansız basının varlığı bireylerin, toplumun geleceğinde belirleyici rol oynayabilmeleri için gerekli bilgi akışının sağlanmasına katkıda bulunmakta, böylelikle demokratik hak ve özgürlüklerin yok sayılmasını engellemektedir. Elbette özgür, tarafsız ve etkili bir basın ancak özgür, yansız ve iyi eğitim almış, etkin basın çalışanları ile var olacaktır. Dolayısıyla zor koşullarda dahi olsa gerçekleştirdiğiniz özverili çalışmalar, kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak, demokrasinin korunması ve hizmetlerin en doğru şekilde gerçekleştirilmesi için önemli bir görev üstlenmektedir" ifadelerine yer verdi.

Halkınızın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın mensuplarının görevlerini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi, Türkçenin kullanılmasına ve korunmasına önem vermesi ve kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermesinin son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Demir mesajında, Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle ilin gelişimine ve demokratik işleyişe karşı sorumlu çalışmalarından dolayı tüm basın mensuplarını kutlayarak çalışmalarında başarılarının devamını diledi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Demir'den Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement