Vali'den Sigorta Yaptırın Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Vali'den Sigorta Yaptırın Çağrısı

Vali\'den Sigorta Yaptırın Çağrısı

Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Tarım Sigortaları Uygulamaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

27.01.2014 15:19

Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Tarım Sigortaları Uygulamaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Düzce Valisi Ali İhsan Su, çiftçileri tarım sigortası yaptırmaları için uyardı.

Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, TARSİM uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Vali Ali İhsan Su, TARSİM Bölge Müdürü Ali Taşdemir, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, daire amirleri ile çiftçiler katıldı.

Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu, toplantıda özellikle geçtiğimiz bahar aylarında yaşanan dolu afetinin ardından çiftçilerin sigortalama yapmaya başladığına işaret ederek "Sigortalarımızı zamanında yaptırmamız gerekiyor. Tarım sigortası için poliçeler fındıkta 5 Mart, buğdayda 11 Mayıs, yonca ve fiğde 16 Mayıs, Çeltik'te 31 Mayıs Mısır'da ise 15 Haziran 2014 tarihine kadar teslim edilmelidir. Ancak son tarihleri beklemememiz gerekiyor. Afetin ne zaman olacağı belli olmuyor. Bu süre içinde sigorta yaptırın" dedi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su ise çiftçileri tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyararak "Çiftçilerimiz ve özellikle yetiştirdikleri ürünler bizler için çok önemli. Hayatımız bu ürünler sayesinde ilerliyor. Ne ürünlerimizin nede çiftçilerimizin zarar görmesini istiyoruz. Bu anlamda devletimiz tarım sigortalarının yüzde 50'sini karşılıyor. En kısa zamanda sigorta yaptırın" şeklinde konuştu.

Konuşmaların arından TARSİM Bölge Müdürü Ali Taşdemir, tarım sigortaları uygulama yöntemleri hakkında bilgiler verdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali'den Sigorta Yaptırın Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement