Vali, Dereli Kaplıcaları'na Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Vali, Dereli Kaplıcaları'na Hayran Kaldı

Vali, Dereli Kaplıcaları\'na Hayran Kaldı

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi Tavşanlı'ya gelerek Hande Gül Anaokulu inşaatı ile Moymul Mahallesinde kamulaştırılarak ilköğretim okulu yapılacak alanda incelemelerde bulundu.

12.05.2012 12:33

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi Tavşanlı'ya gelerek Hande Gül Anaokulu inşaatı ile Moymul Mahallesinde kamulaştırılarak ilköğretim okulu yapılacak alanda incelemelerde bulundu. Cuma namazını Tepecik Beldesinde kılan Çiftçi ardından Dereli Kaplıcalarına giderek yol ve kaplıca bölgesini gezdi.

Çiftçi'nin Dereli yolu incelemesinde Kaymakam Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akaya, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir, İl Genel Meclisi üyesi Ramazan Aydemir ve Özel İdare Müdürü Necati Derin de hazır bulundu.

Yol boyunca aracı kendi kullanan Vali Çiftçi, Dereli'ye geldiğinde ilk olarak paçalarını sıvayarak dereye girdi. Ardından yolun durumu hakkında Karayolları Bölge Müdürlüğü ile telefon görüşmesi yapan Çiftçi kısa durum değerlendirmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Dereli Kaplıcalarının cennet gibi olduğunu söyleyen Çiftçi, bu alanın tanıtılması için çalışma yürütüleceğini söyledi. Çiftçi, " Kütahya'nın 2 güzel ilçesinde ki turizm yatırımları ve eğitim yatırımlarını görmek için geldik. Birincisi Tavşanlı'da bir hayırseverimizin yaptırdığı anaokulunu gezdik. Çevresini nasıl yapacağımızı planladık. Ben hayırseverimize teşekkür ediyorum. Okul güzel olmuş umarım çocuklarımızda orada güzel bir eğitim görür. İkincisi de bizim burada özel idare olarak kamulaştırdığımız ve ilköğretim okulu yapılacak olan alandı. Orası da çok geniş bir alan olmuş. Orada ki bir spor kulübü de fedakarlık yaparak bir ücret vermişler. Tavşanlı'da ki öğrencilerimizin eğitimi zaten çok üst düzeyde umarım bunlarla birlikte daha üst düzeye çıkar. Bir de benim en çok önemsediğim Dereli kaplıcaları. Çok güzel sıcak su çıkıyor; ama boşa akıyor. Biz bunu değerlendirmeyi arzu ediyoruz. Buraya yatırımcıları çekmeyi arzu ediyoruz. Buranın turizme açılmasını arzu ediyoruz. Belediye başkanımız yolla ilgili sorunların olduğunu söyledi. Önümüzde ki haftadan itibaren yolla ilgili sorunlarımız çözülecek. Burası benim gözümde bir cennet. Dereden sıcak su akıyor. Derenin saniyede 700 litre/saniyesi sıcak su bu derenin. İnsanlar ayaklarını suya soksalar muhteşem bir keyif alırlar. Umarım otellerle birlikte

burası Türkiye'mizin en güzide ve cennet mekan yerleri olacak.biz bu güzellikleri tüm Türkiye'de ve dünyada yaşayan turizm severlerle paylaşmak istiyoruz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali, Dereli Kaplıcaları'na Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement