Vali Karaloğlu'ndan Şehit Yakınları ve Gazilere İftar - Son Dakika
Yerel

Vali Karaloğlu'ndan Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

Vali Karaloğlu\'ndan Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

Van Valisi Münir Karaloğlu, en çok yüceltilen makamlardan birinin peygamberlikten sonra şehitlik makamı olduğunu belirterek "Onun için şehit olmak herkese nasip olmaz." dedi

14.08.2012 11:01  Güncelleme: 11:12

Van Valisi Münir Karaloğlu, Kur'an-ı Kerim'de en çok övülen, en çok yüceltilen makamlardan birinin peygamberlikten sonra şehitlik makamı olduğunu belirterek "Onun için şehit olmak herkese nasip olmaz. Şehit yakını olmak da herkese nasip olmaz. Şehit yakınları her zaman anlı açık, başı dik bu topraklarda gezsin" dedi.

Vali Karaloğlu, Van'daki şehit yakınları ve gazilere Edremit ilçesinde bulunan Merit Şahmaran Otel'de bir iftar yemeği verdi. Yemeğe Vali Münir Karaloğlu'nun yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Vali Yardımcıları Mehmet Yüzer, Murat Uzunparmak, Zafer Coşkun, Hakan Alkan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İl Emniyet Müdürü

Mustafa Uçkan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu ezanın ardından açılan iftarla birlikte hep beraber oruçlar açıldı. Yemeğe katılan protokol üyeleri ayrı ayrı masalarda oturarak şehit yakınlarıyla birlikte iftar açıp onlarla ilgilendi. Sıcak bir ortamda yenilen yemeğin ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından yemek duası yapıldı.

-"İFTAR PROGRAMI GELENEKSELLEŞECEK"

Duanın ardından bir konuşma yapan Vali Karaloğlu iftar davetine katılan şehit ailelerine ve gazilere teşekkür etti. Son 4 yıldır Ramazan ayının bir gecesini, bir iftar sofrasının şehit yakınları ve gazilerle paylaşıldığını belirten Karaloğlu, bu iftar programlarının

gelenekselleştiğini, bundan sonra da her Ramazanda şehit yakınları ve gazilerle beraber olmaya devam edeceklerini söyledi. Kur'an-ı Kerim'de en çok övülen, en çok yüceltilen makamlardan birinin peygamberlikten sonra şehitlik makamı olduğunu bildiren Karaloğlu, "Onun için şehit olmak herkese nasip olmaz. Şehit yakını olmak da herkese nasip olmaz. Şehit yakınları her zaman anlı açık, başınız dik bu topraklarda gezsin. Bu topraklar bize vatan kılınsın diye, yüzlerce yıldır bu topraklarda birileri canlarını ve kanlarını bu topraklar için feda ediyorlar ki bu topraklar bize, bizden sonra çocuklarımıza, sonrada torunlarımıza vatan olmaya devam etsin. Ben bu topraklar için canını veren, kanını akıtan bütün şehitlerimizi Ramazan ayı'nın bu son günü tekrar rahmetle minnetle, şükranla anıyorum. Hepsine Allah rahmet eylesin diyorum" dedi.

-"TÜM VALİLİKLERDE ŞEHİT YAKINLARI İÇİN MÜDÜRLÜK KURULDU"

Devletin, hükümetin şehit yakınlarına, gazilere daha iyi hizmet edebilmek için tüm valiliklerde şehit yakınları gazileri müdürlüğünün kurulduğunu kaydeden Karaloğlu, o müdürlüğün tek görevinin ise şehit yakınları ve gazilerin sorunlarıyla ilgilenmek olacağını söyledi. Hükümetin bu müdürlükle yetinmediğini bildiren Karaloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) çıkarılan bir yasa ile de şehit yakınlarına ve gazilere sağlanan imkanların artırıldığını kaydetti.

Karaloğlu "Geçen yıl seçimden sonra kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bünyesinde şehit yakınları ve gazilerle ilgili bir daire başkanlığı da kuruldu. Bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yeni bir yasa çıkarılarak şehit yakınlarına ve gazilere sağlanan imkanlar artırıldı. Çok ciddi yenililikler getirildi. Daha önceden şehit anne ve babalarına aylık bağlanırken muhtaçlık ve malullük belgesi istenirdi. Yani anne-baba muhtaç değilse maaş bağlanmazdı. Artık buna bakılmaksızın şehitlerimizin anne-babalarının eğer herhangi bir geliri yoksa onlara direk olarak maaş bağlanmasının önü açıldı. Şehit yakınları ve gazileri için eğer birileri bağışta bulunmak istiyorsa, şimdi nasıl milli eğitime okul yapmak için bağış yaparken vergiden muafsa ve vergiden düşülüyorsa aynı imkan şehit yakınları ve gaziler için de getirilmiş oldu. Şehit yakınları ve gaziler bundan sonra toplu taşıma araçlarından bu yasaya göre faydalanacaklar" dedi.

-"TERÖR SALDIRISINDA ŞEHİT OLAN KÖY KORUCULARI VE VATANDAŞLARDA AYNI HAKLARDAN FAYDALANACAK"

Terörle mücadelede şehit olan köy korucularının da güvenlik görevlisinin haklarından faydalanacağını kaydeden Karaloğlu, "Geçici Köy Korucularımızın (GKK) şehadetinde de onlar da birer güvenlik güçlerimizle şehit olanlar gibi haklara sahip oldular. Eğer gazimiz kendine bakabilecek durumda değilse, daha önce kendisine bir asgari ücret tutarında bakım ücreti ödeniyordu. Eğer gazimiz yatalak duruma gelmişse bu miktar iki asgari ücret tutarına çıkarılarak bakım ücreti ödenecek. Eskiden terörle mücadelede veya terör dolayısıyla zarar gören vatandaşlarımıza da bir şey yapamıyorduk. Şimdi onlarda şehit kapsamına alındı. ve onlarda şehitlik kapsamına alınarak devlet tarafından kendilerine yardım yapılacak"

-"ŞEHİT YAKINLARINDAN İKİ KİŞİ İŞ İMKANINA KAVUŞACAK"

En önemlisi devlet şehit yakınına bir kişiyi çalıştırma hakkı tanıyordu. Bu da zaman zaman aile içerisinde gereksiz tartışmalara sebep oluyordu. Bu da son çıkarılan yasa ile ikiye çıkarılmış oldu. Şimdi şehidimizin yakınlarından devlet iki kişiye imkan sağlamış olacak. Bu da aile içerisindeki gereksiz tartışmalara son vermiş olacak. Güçlü bir devletimiz var. Olaylara hakim bir hükümetimiz var. Devletimizin gücü arttıkça, hükümetimizin imkanları arttıkça şehit yakınlarımıza ve gazilerimize devletimizin sağlamış olduğu imkanlarda ona paralel olarak artmaya devam ediyor, devam edecek. Biz şehit yakınlarımızı her zaman başımızın tacı olarak görüyoruz. Onlar kendilerini kesinlikle sahipsiz hissetmesinler, onların bizatihi sahibi devlettir. Devletin illerdeki en üst görevlisi olan ilin Valileridir. Sizinle ilgilenecek olan artık bir müdürlüğünüz var. Bütün sorunlarınızı oraya aktarabilirsiniz. Sorunlarınız orada takip edilecektir. İftar programımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim bizi hepimizi onların şefaatlerine nail eylesin. Gazilerimize rabbim uzun ve sağlıklı ömür versin. Onlarda bizim göz bebeğimiz. Gazilerimizi de gözetmeye devam edeceğiz"

Yapılan konuşmanın ardından Vali Münir Karaloğlu ile Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından verilecek hediye çeki ve hediye paketleri şehit ailelerine ve gazilere verildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Karaloğlu'ndan Şehit Yakınları ve Gazilere İftar - Son Dakika


Advertisement