Vali Yurdakul, Muhtarların Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Yerel

Vali Yurdakul, Muhtarların Sorunlarını Dinledi

Vali Yurdakul, Muhtarların Sorunlarını Dinledi

Vali Veysel Yurdakul, kurum amirleriyle Mutki'de düzenlediği toplantıda, muhtarların sorunlarını dinledi.

25.04.2013 17:50

Vali Veysel Yurdakul, kurum amirleriyle Mutki'de düzenlediği toplantıda, muhtarların sorunlarını dinledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yurdakul, amaçlarının bölgedeki sorunları yerinde tespit ederek, muhtarlarla kurum amirlerini buluşturmak olduğunu söyledi.

Bölgenin ciddi altyapı sorunlarının olduğunu, bunları çözmek için toplantı düzenlediklerini ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:

"Sorunu mahalinde görmek ve çözüm üretmek için Mutki'ye geldik. Muhtarlarımız köylerindeki sorunları bize iletecek, bizler de burada bulunan ilgili kurum amirleriyle sorunları çözmeye çalışacağız. Bölgede çok ciddi bir altyapı sorunu var. Birçok köyün yolu kış şartlarından dolayı tahrip oluyor. Bu yolların yeniden yapılması için çok ciddi yatırım planlamaları yapılması gerekiyor. Burada sizlerin de önerileriyle sorunları en aza indirmeye çalışacağız."

Karla mücadele çalışmaları sırasında yolların kullanılamaz hale geldiğini belirten Yurdakul, bölgede neredeyse hiçbir köy yolunun düzgün olmadığını söyledi.

Yurdakul, "Bunun farkındayız. Bitlisli bir firma ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Kente bir asfalt tesisi kurmayı hedefliyoruz. Bu tesisin kurulmasının ardından bölgede 3-4 yıl gidebilecek bir asfalt malzemesi üretme hedefindeyiz" dedi.

Vali Yurdakul, ardından muhtarların sorunlarını dinledi.

Eğitimle ilgili bazı sıkıntılarını da dile getiren muhtarlara Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz bilgi verdi.

Toplantıya, Mutki Kaymakamı Oğuzhan Bulut, vali yardımcıları Süleyman Çelebi ve Akif Pektaş, kurum amirleri ve çok sayıda mahalle ve köy muhtarı katıldı. - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Yurdakul, Muhtarların Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement