Yağcılar'da İlk İftar Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Yağcılar'da İlk İftar Büyük İlgi Gördü

Yağcılar\'da İlk İftar Büyük İlgi Gördü

Yunusemre Belediyesi Yağcılar mahallesinde geleneksel Ramazan etkinliği düzenledi.

13.07.2014 14:59

Yunusemre Belediyesi Yağcılar mahallesinde geleneksel Ramazan etkinliği düzenledi. Tarihinde ilk kez böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapan Yağcılar Mahallesi sakinleri iftara büyük ilgi gösterdi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ın katıldığı gecede mahalle sakinleri ilahiler ve tasavvuf musikisi konseriyle kendinden geçti. Çocuklar ise Hacıvat - Karagöz oyunuyla eğlendi.

Yunusemre Belediyesi tarafından her akşam farklı bir mahallede düzenlenen iftar programları ile Ramazan'ın manevi atmosferi mahallelere taşınıyor. Ramazan ayının 15'inci gününde düzenlenen Yağcılar Mahallesi iftarı bir ilk oldu. Mahalle sakinleri ilk kez böyle büyük bir organizasyonla farklı bir ramazan gecesi yaşadı. İftara, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Engin Yüksel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YAĞCILAR BÜYÜYECEK

Yapılan iftarın ardından vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Yağcılar beldesi bize olan desteğini hiç bir zaman eksik etmedi. Şimdi sıra bizde. Buraya yapacak olduğumuz projeler ile Yağcılar mahallemizi daha güzel bir hale getireceğiz. Bugün burada hep birlikte iftarımızı açıyoruz ve hep birlikte dualar edeceğiz. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın."dedi. 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Başkan Çerçi, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ülkemiz çok önemli bir süreç yaşıyor. Yağcılar mahallemiz ne yapacağını iyi bilir. Büyük Usta'yı yine yalnız bırakmayacağınıza eminim. Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaparak, ülkenin kalkınmasına ve istikrarın devamına katkı sağlayacağınızdan kuşkum yok" dedi.

ÇOCUKLAR EĞLENDİ

Konuşmaların ardından okunan ilahiler ilgiyle dinlendi. İlahilerin ardından çocuklar için hazırlanan Hacivat ve Karagöz oyunu büyük ilgi gördü.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise çocuklara kendi elleri ile Osmanlı macunu ve balon dağıttı. Kaya, çocukların yüzlerini çeşitli figürler yaparak boyadı ve onlarla birlikte eğlenerek keyifli zaman geçirdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yağcılar'da İlk İftar Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement