Yahşihan Kaymakamı Özen 2011 Yılını Aa'ya Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Yahşihan Kaymakamı Özen 2011 Yılını Aa'ya Değerlendirdi

Ahmet Yaman - Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen, Kaymakamlığın bir yıllık faaliyet ve çalışmalarını değerlendirdi.

04.01.2012 11:40

Ahmet Yaman - Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen, Kaymakamlığın bir yıllık faaliyet ve çalışmalarını değerlendirdi.

Kaymakam Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni Kaymakamlık binasına taşınmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, belediye işbirliği ile tarihi demir köprünün, Yahşihan tarihi tren garının koruma altına alındığını söyledi.

Cemil İpekçi Gelinlik ve Abiye Atölyesi Projesi'nin, Kaymakamlık-Belediye ve Halk Eğitimi Müdürlüğü işbirliği ile işsiz ev hanımlarının katılacağı kurslar başlatılarak üretime geçildiğini anlatan Özen, ayrıca Keçili köyü içme suyu deposu tadilatı, Bedesten köyü yol yapımı, Hisar köyü şehit mezarı tadilatı, Mahmutlar köyü Güzeren Mahallesi içme suyu projesi yapıldığını belirtti.

Kaymakam Özen, Ortaöğretimde Farkındalık Oluşturma ve Kardeş Okul projeleri yaptıklarını anlatarak, "Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında Mahmutlar İlköğretim Okulu'nda okuyan tüm öğrencilerin kışlık ve yazlık giysi ve ayakkabıları temin edilerek dağımı yapıldı. Kaymakamlığımız ve Sağlık Grup Başkanlığı ile işbirliği yapılarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, okullarda göz, diş ve diğer sağlık taramaları için proje hazırlanmış olup periyodik olarak taramalar yapılmaktadır. Geri Dönüşüm Projesi, 'kağıtları yere atma' projesi çerçevesinde ilçemizdeki okullarda kampanya başlatılmıştır, proje devam etmektedir" dedi.

Özen, Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yaptırılacak olan Anadolu Endüstri Meslek Lisesi için arsa tahsisinin yapıldığını,bu okulun yapılması ile beraber Yahşihan'ın eğitimde farklı yerlere geleceğini belirtti.

Okul öncesi öğrencilerine yönelik anaokulu projesi gerçekleştirdiklerini dile getiren Kaymakam Özen, anaokulunun beş derslik olarak ihalesinin yapıldığını ve inşaatına başlandığını ifade etti.

Kaymakam Özen, "Irmak beldemizde 8 derslikli olarak hayırsever işadamı tarafından yapılacak olan Irmak İlköğretim Okulu'nun arsa tahsisi Irmak Belediyesi ile işbirliği yapılarak gerçekleştirildi. Yeni yapılan Hükümet Konağımızda vakfımıza verilen odaların dizaynı için demirbaş eşya alım projesi yapılmış olup, vakfımızın odaları dizayn edilmiştir. İlçemiz merkez, belde ve köylerinde ikamet eden 3 aileye yeni ev yapım projesi yapılarak, 1 tanesi ilçe merkezinde yapılmaya başlanmış, 1 tanesi de Hisar köyünde yapımı tamamlanmıştır. 2011 yılı içerisinde ilçemiz merkez, Kılıçlar beldesinde ve Hisar köyünde meydana gelen doğal afet sonucu evleri, ahırları, hayvanları, bağ ve bahçeleri hasar gören vatandaşlarımızın tespiti yapılarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünden 20 bin TL talep edilerek vatandaşların mağduriyetleri giderilmiştir" diye konuştu.

2011 yılı itibariyle vakıfta bin adet fakir ve muhtaç vatandaş dosyası olduğunu, bunlardan 680 tanesinin faal olduğunu ifade eden Kaymakam Özen, şunları kaydetti:

"'Dosyası faal olan vatandaşlarımıza yıl içerisinde gerekli nakdi ve gıda, kömür gibi yardımların ulaştırılması sağlanmıştır. 2011 yılı içerisinde ilçemiz ve tüm Kırıkkale sınırları içerisinde, Yahşihan ilçesinde ikamet eden bedensel özürlü vatandaşlarımız için 'mavi kapaklar engellilere umut oluyor' kampanyası hazırlanmış olup 1 yıldır devam etmektedir. İlçemiz sınırları içerisine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından 448 adet sosyal konut yapılmış olup, 3294 sayılı kanun kapsamında bulunan fakir ve muhtaç vatandaşlara teslim edilmiş, vatandaşların müracaatları vakfımıza devam etmektedir.

İlçemizdeki asayiş denetlemelerinin daha sağlıklı olabilmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni binasına taşındıktan sonra, 21 noktaya MOBESE kamera kurma proje çalışmaları başlayacaktır."

kaymakam Özen, ilçe merkezi ve köylerindeki çalışmaların 2012 yılında da düzenli olarak yapılacağını belirtti.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yahşihan Kaymakamı Özen 2011 Yılını Aa'ya Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement