Yaşar, Sanayicilerle Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Yaşar, Sanayicilerle Kahvaltıda Buluştu

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nin her yıl düzenlediği ve bu yıl 6’sı gerçekleştirilen “Anadolu OSB Geleneksel Katılımcı Kahvaltısı” çok sayıda sanayici, iş adamı ve siyasetçiyi bir araya getirdi.

25.05.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nin her yıl düzenlediği ve bu yıl 6'sı gerçekleştirilen "Anadolu OSB Geleneksel Katılımcı Kahvaltısı" çok sayıda sanayici, iş adamı ve siyasetçiyi bir araya getirdi.

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi tarafından bölge yönetim binasında düzenlenen kahvaltıya, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Başkent Üniversitesi Kurucu rektörü, Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP İl Başkanı Adnan Keskin, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Diyanet İşleri Eski Başkanı Lütfi Doğan, Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, Muzaffer Eryılmaz ve çok sayıda sanayici katıldı.

BOZKIRDAN ÜRETİME

Davete ev sahipliği yapan, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay kahvaltıda konuşma yaparak, "Burası bozkır bir yerken, şimdi üretim yapan, yeşillikler içinde bir bölge haline geldi. Sanayi, bir ülkenin gelişmesi, ilerlemesi ve kalkınması için olmazsa olmazlardan biridir. Biz üretim yapan kişileriz. Ülke ekonomisine, ülkenin kalkınmasına, ilerlemesine en büyük katkıyı sağlayan insanlarız" dedi.

Tuncay konuşurken eskilere gittiğini dile getiren Mehmet Haberal ise "Başkan konuşurken bende anlattıklarıyla 1990'lı yıllara, Başkent Üniversitesi'ni kurmaya karar verdiğim yıllara gittim. Bağlıca'ya gittim. Orası da bozkırdı, köylüler gübre kurutuyorlardı. Bana dendi ki dağ başına mı gidiyorsun. Burada üniversite olur mu, bende yeterki ülkemizin toprağı olsun. Ülkemizde olsun dedim. Su bile yoktu. Biz zora tabiyiz. Biz ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz ve bugün onun için buradayız" diye ifade etti.

"13 YAŞIMDAN BERİ ÇALIŞIYORUM"

Kahvaltıda konuşma yapan Başkan Yaşar, " Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucuları bir hedef göstermişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti çalışarak ayakta kalacaktır ve hedefte muasır medeniyetler seviyesidir. Ülkemizin içinde bulunduğu koşulları hepimiz iyi biliyoruz. Demokrasilerde bu koşulları iyi değerlendirmek gerekiyor. Eğitimin, sağlığın, üretimin durumunu biliyoruz. Bildiğimiz en önemli şeylerden biriside adaletin durumudur. Türkiye bu sistemle refahın olduğu bir ülke düşünülemez. Bunun sonucu hayırsızdır. Ben bunları engellemek için siyaset yapıyorum" dedi.

Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin üretim olduğuna da değinen Yaşar, "Pastayı büyütmeden küçük pastayı paylaştırtırsan hiç kimseye bir katkın olmaz. İşsizlik varsa ve gelir dağılımı bozuksa bunun önündeki en büyük engel üretimsizliktir. Biz bu üretimiz gerçekleştiremezsek, bu sanayi sitelerini dolduramayız. Üretim en büyük ibadettir. 13 yaşından beri çalışıyorum ve bu ülkeye katkı sağlıyorum. Ticareti sizler gibi çok iyi biliyorum. Şuandaki kötü durumu da biliyorum. Nedeni yanlış politikalardır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşar, Sanayicilerle Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement