Yaşlı Bakım Merkezinin Temeli Atılıyor - Son Dakika
Yerel

Yaşlı Bakım Merkezinin Temeli Atılıyor

Yaşlı Bakım Merkezinin Temeli Atılıyor

Kocaeli’de yapılması planlanan yaşlı tıbbi bakım merkezinin temel atma töreni Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde yapılacak.

05.06.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de yapılması planlanan yaşlı tıbbi bakım merkezinin temel atma töreni Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Koruma Klor Alkali San. ve Tic. A.Ş., Koruma Temizlik A.Ş. işbirliği ile yapılacak Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi'nin temeli atılıyor. Temel atma töreni 6 Haziran Cuma günü saat 16.00'da yapılacak.

Kocaeli'ye Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi kazandırmak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Koruma Klor Alkali San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Kent Konseyi Başkanı Dr. İbrahim Kahraman ve Aracı ailesinin katılımıyla protokol imza töreni düzenlenmişti. Başkan Karaosmanoğlu, Rektör Komsuoğlu ve iş adamı Aracı arasında imzalanan protokol ile Umuttepe'deki KOÜ Tıp Fakültesi'ne yakın bir yerde merkezin yapılması kararlaştırılmıştı.

Protokol kapsamında tıbbi bakıma ihtiyaç duyan yaşlı hastaların bakım ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Umuttepe Kampüsü Batı Yerleşkesi'nde Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi inşa edilecek. Bir huzur evi ya da yaşlı bakım evi olarak tasarlanmayan merkezden medikal desteğe ihtiyacı olan, evde bakılması mümkün olmayan yaşlı hastalar yararlanacak. Koruma şirketler grubu tarafından yapılacak olan merkez, Kocaeli Üniversitesi'ne devredilecek. Merkezin tıbbi bakım ve destek çalışmaları üniversite tarafından yürütülecek.

Büyükşehir Belediyesi bakım merkezinin usulüne uygun olarak inşası için gerekli tüm imar/ iskan izinlerini ve gerekli diğer tüm izin ve onayları ihtiyaç sahiplerine bedelsiz sunacak. Ayrıca inşaat için gerekli yol, su, elektrik, altyapı, kanalizasyon, telefon, internet, su, doğalgaz gibi hizmetlerin getirilmesine de yardımcı olacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşlı Bakım Merkezinin Temeli Atılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement