Yazar Fazıl Sayın'dan Çan'da İmza Günü - Son Dakika
Yerel

Yazar Fazıl Sayın'dan Çan'da İmza Günü

Yazar Fazıl Sayın\'dan Çan\'da İmza Günü

Yazar Fazıl Sayın, ülke genelinde yayınlanan "İki Yakalı Şehir."

30.05.2012 13:08

Yazar Fazıl Sayın, ülke genelinde yayınlanan "İki Yakalı Şehir: Çan" isimli kitabını imzaladı.

Mesut Hulki Önür Caddesi'ndeki özel bir kafe gerçekleştirilen imza gününde bir açıklama yapan Fazıl Sayın, "Bugün burada mevcudun ve Çan'ın geçmişine imza atıyoruz. Şehrin geleceğine imza atacaklar için bu eserin bir köprü olacağı düşüncesindeyim. Bu iki zaman mefhumu arasına doğru köprüler kurmak öncelikle şehrin sakinleri olarak

bizlerin menfaati icabıdır. Mutlu yarınlar için bu bir zarurettir. Umut ediyorum ki, bu eser ilk ve tek çalışma olarak kalmaz. İnşallah, bu minvalde eserlerle yaşadığımız toprakları tanıma ve tanıtma şansı elde ederiz" dedi.

İmza gününde anne ve babası, eşi ve çocuklarının da yalnız bırakmadığı Sayın, kitabın isminin şehrin içerisinden geçen Kocabaş Çayı'ndan ilham alarak konulduğunu belirterek, "İki yakalı şehrin sakinleri olarak bizlerin sevinçleri, kederleri, yemesi, içmesi, oturması, kalkması elimizden geldiğince kitaba konu oldu. Ayrıca Antik Çağ'dan Roma'ya, Osmanlı'dan günümüze bu toprakların durumunu inceledik. Son dönemin tanığı rahmetli Ali Tümer amcadan edindiğimiz çok önemli bilgileri paylaştık. Okuyucunun zevkle okuyacağını umduğumuz bir eser vücuda geldi" şeklinde konuştu.

Sayın, kitabının ilk baskısının 5 bin adet yapıldığını, Çan'da ve ülke genelinde satışa sunulduğunu da kaydederek, ikinci kitabının da son hazırlıklarının sürdüğünü, en kısa zamanda ikinci kitabının da yayımlanacağını söyledi.

Yazar Fazıl Sayın'ın imza gününe Çan Kaymakamı Hasan Gözen, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YADYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yavaş, AK Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, MHP Çan İlçe Başkanı Fikri Yılmaz, AK Parti Çan İl Genel Meclisi Üyesi ve Ziraat Odası Başkanı Üsrev Damar, İl Genel Meclisi İkinci Başkan Vekili ve MHP Çan İl Genel Meclisi Üyesi Halil Turhan, belediye meclis üyeleri, STK başkan ve yöneticileri ile çok sayıda kitapsever katıldı.

(MŞ)

30.05.2012 12: 47: 09

TSI

NNNN - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazar Fazıl Sayın'dan Çan'da İmza Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement