Yenimahalle Belediyesi 'Türkiye Ormancılığında 98. Yıl Buluşması'na Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle Belediyesi 'Türkiye Ormancılığında 98. Yıl Buluşması'na Ev Sahipliği Yaptı

Yenimahalle Belediyesi \'Türkiye Ormancılığında 98. Yıl Buluşması\'na Ev Sahipliği Yaptı

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla, ‘Türkiye Ormancılığında 98. Yıl’ buluşmasına ev sahipliği yaptı.

26.12.2022 12:11  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla, 'Türkiye Ormancılığında 98. Yıl' buluşmasına ev sahipliği yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Türkiye Ormancılar Derneği tarafından düzenlenen 'Türkiye Ormancılığında 98. Yıl' buluşmasına katıldı. Buluşmada orman köylüleri sorunlarını, uzmanlar ise çözüm yollarını anlattı.

Ormancılar buluşmasına ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirterek açılış konuşmasına başlayan Başkan Fethi Yaşar, şunları söyledi:

"Türkiye ne yazık ki her geçen gün daha da çoraklaşıyor, betonlaşıyor. Avrupa'nın hangi kentine giderseniz gidin şehirler ormanla dolu. Buralara da bina yapalım diye düşünen siyasetçiler, yerel yöneticiler yok. Oksijen bol, vatandaşlar doğayla iç içe sakin ve mutlu yaşıyor."

Özellikle sahil kesimlerinde hala rant için yeşil alanların katledildiğini belirten Yaşar, "Bu bizim çocuklarımıza ve geleceğimize yapılan en büyük ihanettir. Ormanlara sahip çıkmak tek bir ağaç dikmek bile çok kıymetli. Onun için biz yerelde elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. 14 yılda 3 milyon metrekare ilçemize yeşil alan kazandırdık. Bulduğumuz her boş kamusal alanı ağaçlandırıyoruz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında ormanların ranta açılmasının yarattığı tehlikeye dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, "Orman köylülerimiz gelip sorunlarını anlattılar, bu işin uzmanları da çözümleri anlattı. Halkı, sorunu dinlemeden sorunu çözmek için yola çıkanların hep başarısız olduğunu gördük" diye konuştu.

Üretimin önemine değinen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Kırsalda çalışan herkes ürettikçe Türkiye'nin büyümesine katkı verecektir. Tarım, ormancılık, hayvancılık stratejik alanlardır. Ormanı ağaç olarak görenler, o ağacı çıkar amaçlı görenler Türkiye'nin geleceğine de ihanet ediyorlar. Orman köylülerinin ormanları korumak için verdiği mücadele bugünün değil geleceğin de mücadelesi. Doğada her canlının bir görevi vardır. Doğanın en vahşi yaratığı da insandır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yenimahalle Belediyesi 'Türkiye Ormancılığında 98. Yıl Buluşması'na Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement