Yenimahalle'de Muharrem Orucu - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de Muharrem Orucu

Yenimahalle\'de Muharrem Orucu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Muharrem ayı sebebiyle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde yemek verdi.

24.11.2012 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Muharrem ayı sebebiyle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde yemek verdi.

Yemeğe Başkan Yaşar'ın yanı sıra CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve yönetimi, OSİAD Başkanı Adnan Keskin, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin, Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı Faruk Ali Yıldırım, Alevi dedeleri Hüseyin Dedekargınoğlu ile Ali Haydar Sır ve çok sayıda davetli katıldı.

Özcan Özdemir ve Hüseyin Çuhadar'ın okuduğu Mersiyelerle başlayan programda Alevi dede Hüseyin Dedekargınoğlu, Kerbela ve Muharrem'i anlattı. Ardından Dedekargınoğlu'nun duaları eşliğinde Muharrem ayına özel olarak hazırlanan yemekler ile oruçlar açıldı.

Yaşar, Muharrem ayının tüm insanlığa büyük nasihatler içerdiğini söyledi. Yaşar, "Muharrem ayı demek yas demektir, matem ayı demektir, birlik ve bütünlüğümüzün kardeşliğimizin ne kadar önemli olduğudur. Zalim olana karşı, baskı düzeni kurmaya karşı boyun eğmemeyi anlatır Kerbela. Bu kutsal ayda bunu da idrak etmemiz gerekir. Ne diyordu Hazreti Ali, 'zalime boyun eğmeyin, sadece haklarınızı kaybetmekle kalmazsınız haysiyetinizi de yitirirsiniz'. Kerbela hepimize vasiyet olan bu sözün yerine getirilmesini anlatıyor" dedi.

Muharrem orucunun yas ve matemin yanı sıra bütün peygamberleri anmak olduğunun altını çizen Yaşar, "Bu ayda oruç tutmak, başta Hazreti Ali olmak üzere tüm 12 imamlara gösterilen sadakati davranışa dökmek demektir. Kerbela'da İmam Hüseyin'in oğlu Zeynel Abidin'in sağ kurtulduğu için mutlu olmak demektir. Birlik ve beraberlik timsali aşureler ile kutlamak demektir" diye konuştu.

Cem Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Faruk Ali Yıldırım ise, "Muharrem ayı matem ayıdır. Sadece aleviler için diye de ayırmamak lazımdır. İmam Hüseyin yalnızca Alevilerin İmam Hüseyin'i değildir. Son zamanlarda bu konuda bir birlik, kardeşlik oluştu. Bugün burada olduğu gibi tüm Muharrem orucu yemeklerinde her mezhepten vatandaşların olduğunu görüyorum. Bu çok sevindiricidir" dedi.

Yıldırım, Cem Vakfı ve Alevilere verdiği destekten dolayı Yaşar'a teşekkür ederek, "Her daim yanımızda olan Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Başkanımız art niyetsiz tüm insanlara kucak açan bir başkandır. Bu davranışının ülkemizin tüm yöneticilerine örnek olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de Muharrem Orucu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement