YTB 2023-2024 Uluslararası Öğrenci Akademisi Sakarya Projesi Açılış Buluşması Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

YTB 2023-2024 Uluslararası Öğrenci Akademisi Sakarya Projesi Açılış Buluşması Gerçekleştirildi

YTB 2023-2024 Uluslararası Öğrenci Akademisi Sakarya Projesi Açılış Buluşması Gerçekleştirildi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Serdivan Belediyesi iş birliği ile düzenlenen YTB 2023-2024 Uluslararası Öğrenci Akademisi Sakarya projesi kapsamında gerçekleştirilen programın açılış buluşması Serdivan Fikir Sanat Akademisi'nde yapıldı. Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, yurtdışından gelen öğrencilere desteklerini sürdüreceklerini belirterek, öğrencilerle sohbet ederek Serdivan hakkında bilgi verdi. Başkan Alemdar, öğrencilere kültürel faaliyetlerin önemini vurgulayarak, başarılar diledi ve öğrencileri ülkelerine döndüklerinde gönüllü elçi olmaya davet etti.

15.10.2023 15:38  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Serdivan Belediyesi iş birliği ile düzenlenen "YTB 2023-2024 Uluslararası Öğrenci Akademisi Sakarya" projesi çerçevesinde yürütülen programın açılış buluşması gerçekleştirildi.

Serdivan Fikir Sanat Akademisi'nde gerçekleştirilen açılış programında yurtdışından öğrenim görmek üzere ülkemizde bulunan öğrencilerle bir araya gelen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, öğrencilere her zaman kapılarının açık olduğunu dile getirdi. Sudan'dan Pakistan'a, Kazakistan'dan Afganistan'a, Makedonya'dan Bulgaristan'a pek çok farklı ülkeden öğrencinin bir araya geldiği projeye desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Alemdar, her bir öğrenciyle sohbet ederek Serdivan hakkında merak edilenleri cevapladı.

Öğrencilerden, sahip oldukları imkanları çok iyi değerlendirmelerini isteyen başkan Alemdar, "Okul dışında, bu tür kültürel faaliyetler insanın gelişim ve iletişiminin güçlenmesine katkı sağlayan en önemli faaliyetlerdir. Bu gün başlayan program çerçevesinde, farklı kültürleri tanıyacaksınız. Bu kültürel faaliyetlerin sağladığı katkı ile dünyaya dostluk, barış ve kardeşliği sizler getireceksiniz. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Alemdar, "Burada kültürümüzü tanıyıp öğreneceksiniz. Yeni dostluklar, arkadaşlıklar kuracaksınız. Bu dönemlerde kurulan dostluklar ömür boyu sürer. Sizler, ülkelerinize döndüğünüzde bizlerin birer gönüllü elçisi olacaksınız" diye konuştu. Misafirperverliklerinden dolayı Alemdar'a teşekkür eden öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirerek hatıra fotoğrafı çekildiler. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel YTB 2023-2024 Uluslararası Öğrenci Akademisi Sakarya Projesi Açılış Buluşması Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement