"Yüksek Hızlı Tren" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Yüksek Hızlı Tren" Projesi

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, "Hızlı tren konusunda Mudurnu'nun yakın bir bölgesine istasyon yapılmasını istiyoruz" dedi.

21.02.2013 14:35

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, "Hızlı tren konusunda Mudurnu'nun yakın bir bölgesine istasyon yapılmasını istiyoruz" dedi.

İnegöl, AA muhabirine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce Ankara, Bolu, Sakarya ve Kocaeli sınırlarında yapılması planlanan "Sincan-Çayırhan- İstanbul Demiryolu Ankara Kocaeli Kesimi" projesi ile ilgili halk toplantısı yapıldığını söyledi.

Ankara ile İstanbul arasında yer alan Mudurnu'nun turizm konusunda büyük bir atılım içinde olduğunu anlatan İnegöl, "Hızlı tren, bölgemizden geçecek. Yapılan projede her 225 kilometrelik mesafeye bir istasyon sağlanıyorsa, Beypazarı zaten Ankara'ya 100 kilometre uzaklıkta. Biz tam ortada kalıyoruz. Ayrıca bizim 100. Yıl Köyü yakınlarında 15 kilometrelik alanımız var. Hızlı tren konusunda Mudurnu'nun yakın bir bölgesine istasyon yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

İnegöl, hızlı tren projesinde Bolu'ya bir istasyonun verilmemesinin haksızlık olacağını, bunun için gerekli girişimlerin yapılacağını ifade etti.

Muhabir: İlhami Çetin/ Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak - BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Yüksek Hızlı Tren' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement