Yunanlı Turistler Urla'da Atalarının İzlerini Aradılar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yunanlı Turistler Urla'da Atalarının İzlerini Aradılar

Yunanlı Turistler Urla\'da Atalarının İzlerini Aradılar
22.05.2012 18:21

Bir haftalık gezi çerçevesinde İzmir'e gelen Yunanlı grup Urla'yı ziyaret etti.

Bir haftalık gezi çerçevesinde İzmir'e gelen Yunanlı grup Urla'yı ziyaret etti. Atina'dan gelen eski Urlalı ve İzmirli 18 kişilik grup Urla'da atalarından izler aradılar.

Mübadele öncesi atalarının yaşadığı toprakları ziyaret eden grubun gezisi sırasında duygusal anlar da yaşandı.İlk olarak Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nu ziyaret eden gruba Karaosmanoğlu, Urla hakkında bilgi verdi. Yunanlı grubu Urla'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaosmanoğlu;" Ege'nin iki yakasında yaşayan insanların aynı kültüre ve tarihe sahip olduğunu, iki halkın kaynaşması için karşılıklı bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu belirtti."

Yaşanan mübadele sonrası Yunanistan'da atalarından sürekli Urla'daki anılarını dinleyerek bu güne geldiklerini dile getiren grup üyeleri yüzyıllarca Urla'da Türklerle dostça yaşayan dedelerinin yaşadığı yerleri ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadılar.

Grup, Zafer Caddesi, eski Postane sokağı başta olmak üzere tüm gün boyunca Urla'yı gezdiler. 18 Mayıs'ta İzmir'e gelen Yunanlı grup, 23 Mayıs günü İzmir'den ayrılacaklar. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunanlı Turistler Urla'da Atalarının İzlerini Aradılar - Son Dakika


Advertisement