Zafer Kalkınma Ajansı - Son Dakika
Yerel

Zafer Kalkınma Ajansı

Zafer Kalkınma Ajansı, 2011 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Kütahya'da 21 kurumda görevli 1900 kişiye eğitim ve danışmanlık desteği verdi.

25.01.2012 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zafer Kalkınma Ajansı, 2011 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Kütahya'da 21 kurumda görevli 1900 kişiye eğitim ve danışmanlık desteği verdi.

Ajans Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarına odaklanılan programla Kütahya merkez ve ilçelerden 1900 kişiye performans analizi, kurumsallaşma, insan kaynakları yönetimi, pazarlama-girişimcilik, iş güvenliği, kişisel gelişim ve proje yazma-yürütme gibi konularda iki haftalık eğitim verildiği bildirildi.

Açıklamada, Kütahya'da eğitimden yararlanan kuruluşların, Rüstem Paşa Külliyesi El Sanatları Çarşısı Esnafı Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Altıntaş Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Çavdarhisar Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Vahid Paşa İl Halk Kütüphanesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Valiliği, Gediz Kaymakamlığı, Kütahya Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Hisarcık Milli Eğitim Müdürlüğü, Gediz Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi, Kütahya Ticaret Borsası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi, Gediz Devlet Hastanesi olduğu ifade edildi.

Finansmanı Zafer Kalkınma Ajansı tarafında sağlanan eğitimlerin, ülke genelinden seçilen alanında uzman eğitmenlerce verildiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

"Ülkemizdeki Kalkınma Ajansları bölgesel planlama ve kalkınma çalışmalarını bilimsel bir yaklaşımla sürdürmektedir. Zafer Kalkınma Ajansının üzerinde durduğu en temel gelişme kavramlarından biri, öğrenen bölgeler kavramıdır. Bu kavrama göre bir bölge kendi kalkınmasıyla ilgili oluşturacağı ve geliştireceği kapasiteleri bir araya getirerek değişimi iyi okuyabilecek ve kendini geliştirecektir. Yerel potansiyelleri güçlendirme hedefiyle 2010 yılında faaliyete başlayan Zafer Kalkınma Ajansı, 2010 yılında da bir Teknik Destek Programı yürütmüş ve yaklaşık 1500 kişinin proje yazma ve yürütme alanında eğitim almasını sağlamıştı. Ajans ayrıca geçen yıl KOBİ'lere yönelik toplamda 20 milyon liralık bir hibe programının uygulamalarına başlamıştı. Yine geçen yıl, bölgedeki yerel yönetim ve üniversitelerin araştırma ve fizibilite çalışmalarına yönelik yaklaşık 1 milyon liralık bir Doğrudan Faaliyet Desteği programı yürütülmüştü. Zafer Kalkınma Ajansı bu yıl da farklı destek enstrümanlarını Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerindeki bölge aktörlerine sunarak, yerelde gelişimi desteklemek, potansiyelleri harekete geçirmek ve kaynakların daha etkin kullanımını desteklemek için çalışacaktır."

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zafer Kalkınma Ajansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement