Zirve Yayınevindeki Cinayete İlişkin Tutuklu Sanıklar Serbest Kaldı - Son Dakika
Yerel

Zirve Yayınevindeki Cinayete İlişkin Tutuklu Sanıklar Serbest Kaldı

Zirve Yayınevindeki Cinayete İlişkin Tutuklu Sanıklar Serbest Kaldı

Zirve Yayınevindeki cinayete ilişkin tutuklu sanıklar Binbaşı Haydar Yeşil, emekli Albay Mehmet Ülger ve Ruhi Abat tahliye kararı üzerine cezaevinden çıktı.

21.01.2015 22:11  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu, 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 101. duruşmasında tahliyesine karar verilen tutuklu sanıklar Binbaşı Haydar Yeşil, emekli Albay Mehmet Ülger ve Ruhi Abat cezaevinden çıktı.

Ülger ve Abat, tahliye kararlarının tutuklu bulundukları Malatya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na ulaşmasının ardından tahliye edildi. Ülger ve Abat'ı cezaevi çıkışında Zirve Yayınevi davasında tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile bazı sanık avukatları karşıladı.

Ülger, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, "Biz burada yargılanan jandarma personelinden hiçbir tanesinin cinayetin asli failleriyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu, doğrudan doğruya Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik, personel olarak bizlere yönelik bir oyundur" dedi.

Konuyu televizyon kanallarında ayrıntılı olarak anlatacağını belirten Ülger, "Ben TSK personeliyim ancak televizyonlara çıkıp bu konuları anlatmaktan da zül duyan bir insanım. Maalesef ülkemizde TSK da susturulmuştur. Biz bu davanın mağduruyuz. Hak arama mücadelemize devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Cezaevi çıkışında kendisini bekleyen ailesi ile hasret gideren Abat, her şeyden önce özgürlüğün güzel olduğunu söyledi.

Ruhi Abat, 4 yıl boyunca suçsuz, günahsız bir insanın içeride yatmasının gerçekten sindirilebilecek bir durum olmadığını ifade etti.

Cinayetin sanıklarını tanımadıklarını ifade eden Abat, "Ne bir iletişimi var ne bir ilişkisi var. Doğrudan ya da dolaylı hiçbir ilişkisi yok ama bizi içeriye atanlar, bugün bizim başımıza örmeye çalıştığı çorapları başına geçirdiler. İnşallah Türkiye bu beladan, musibetten, bu kirden bir an önce kurtulur. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum ve sonuna kadar da Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayım. Desteklemeye devam edeceğim" diye konuştu.

Abat, millete ve devlete yakışmayacak hiçbir şey yapmadıklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Binbaşı Yeşil'in de tutuklu bulunduğu Malatya Askeri Cezaevi'nden çıktığı öğrenildi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zirve Yayınevindeki Cinayete İlişkin Tutuklu Sanıklar Serbest Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement