Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Yerel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 64.duruşmasında 17 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

03.04.2013 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 64. duruşmasında 17 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Ruhi Abat, Haydar Yeşil ve davanın sanığı ve tanığı İlker Çınar arasında geçtiği iddia edilen diyalogların yer aldığı ses kayıtlarının dinlenmesinden sonra ara karar açıklandı.

Sanıklar, emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

"Kozmik Oda Soruşturması" kapsamında Özel Kuvvetler Komutanlığı nezdinde yapılan aramada, varsa Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davaya konu yapılanmalarla ilgili elde edilen bilgi ve belgelerin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesi için yazılan müzekkere cevabının beklenilmesi kararlaştırıldı.

Levent Ercan Gelen ve İlker Çınar'ın Malatya ve Mersin İl Jandarma Komutanlıklarında haber elemanı olarak kayıtlı olup olmadıkları, kayıtlıysalar hangi tarihlerde olduklarının ilgili kurumlardan sorulmasına karar verildi.

Haber elemanları ile yapılan görüşmelerde ses kaydı alma usulü olup olmadığı ve hangi hallerde ses kaydına başvurulacağı, alınan ses kayıtlarının bilgi notuna çevrilmesinin yapılıp yapılmayacağı, çevrilmişse nerede muhafaza edileceği, buna ilişkin emir ve yönerge olup olmadığı, varsa buna ilişkin emir ve yönergenin gönderilmesi için Jandarma Genel Komutanlığına müzekkere yazılması kararlaştırıldı.

İlker Çınar'ın gelecek celse dinlenilmek üzere mahkemede hazır edilmek üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Daire Başkanlığına, gizli tanığın dinlenilmesi için ilgili sistemin kurulması bakımından Adalet Bakanlığına ayrı ayrı yazılar yazılmasına karar veren mahkeme, müdahil avukatlardan Erdal Doğan'ı 8 Mart'taki duruşmada tehdit eden Varol Bülent Aral hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını uygun gördü.

Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD) isimli bir birim veya komutanlık olup olmadığı yine herhangi bir birime bağlı veya münferit

"kurtlar", "kartallar", "efeler" isimli birimler olup olmadığı, varsa yasal dayanaklarının ne olduğu, halen faal olup olmadıkları, görev ve faaliyet alanlarının ne olduğu, kuruluş tarihleri, lağvedilmiş ise ne zaman kaldırıldıkları hususlarının Genelkurmay Başkanlığından sorulmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından Hrant Dink cinayeti ile ilgili soruşturma dosyasında "Barış" isimli gizli tanığın beyanının istenilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Mayıs'a erteledi. - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement