3 Boyutlu Yerel Girişim, Yurt Dışını Hedefliyor - Son Dakika
Güncel

3 Boyutlu Yerel Girişim, Yurt Dışını Hedefliyor

3 Boyutlu Yerel Girişim, Yurt Dışını Hedefliyor

Yurt dışından aylık ortalama 40 bin ziyaret alan 3DKonut.com, Türkiye gibi inşaat hareketliliğinin yoğun olduğu komşu ülkelere de hizmet vermeyi hedefliyor.

31.10.2013 08:50

Dünyanın tek 3 boyutlu konut portalı olarak Haziran ayında yayına giren ve gayrimenkullerin pazarlamasında yeni bir yaklaşım sunan 3DKonut.com, hızlı büyümesini sürdürüyor. Ayda ortalama 300 bin kullanıcının ziyaret ettiği site, yurt dışı ziyaret oranıyla da dikkat çekiyor. Başta Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Azerbaycan, Rusya, Irak, Suudi Arabistan, İngiltere, Mısır, Tunus ve B.A.E. olmak üzere farklı ülkelerden her ay 40 bin kişi, 3DKonut.com'daki 3 boyutlu projeleri geziyor. Yurt içinden ise en fazla ziyareti, inşaat hareketliliğin en yoğun olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir'den alan 3DKonut.com, Anadolu'dan da büyük ilgi görüyor.

Şu anda 3DKonut.com'da SİNPAŞ GYO, İNANLAR İNŞAAT, BULUT İNŞAAT, AĞAOĞLU İNŞAAT, DAP YAPI, ÖZYURTLAR İNŞAAT, GARANTİ KOZA, KELEŞOĞLU İNŞAAT, ULUHAN GRUP, ÇUKUROVA Gayrimenkul, AKİŞ GYO, GÜL İnşaat gibi sektörün önde gelen isimlerinin de aralarında olduğu 877 firmaya ait 1.600 proje sergileniyor. Sitenin kurucusu Aybars Görpe önümüzdeki dönem hedeflerinin; "Türkiye genelindeki bütün inşaat firmalarını ve onların tüm projelerini 3DKonut.com üzerinde sunabilmek" olduğunu söylüyor. Planları arasında yurt dışı da olduğunu vurgulayan Görpe, "3DKonut.com, dikkat çeken bir yabancı ziyaretçi oranına sahip. Bu uygulamayı özellikle gayrimenkul pazarının hareketli olduğu Arap coğrafyası ile Orta Asya ve K. Afrika gibi bölge ülkelerine de taşımak istiyoruz" diyor.

30.10.2013, İstanbul

3 yıllık hazırlık aşamasının ardından geçtiğimiz Haziran ayında yayına başlayan "Dünya'nın ilk ve tek 3 boyutlu konut portalı" 3DKonut.com, 15 Temmuz- 15 Ekim dönemine ait site istatistiklerini paylaştı. Buna göre aylık ortalama 300 bin ziyaret alan sitenin yabancı ziyaretçi oranı %15. Yurt içinden en fazla ziyaretin olduğu ilk 10 il sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Antalya, Samsun, Diyarbakır, Konya ve Kayseri. Yurt dışı ziyaretçi sayısında ilk sırada ABD yer alırken onu, Almanya, Azerbaycan, Kıbrıs, İngiltere, S.Arabistan, B.A.E, İsviçre, Irak ve Mısır izliyor. Aylık 800 bin sayfa gösterimine sahip 3DKonut.com ziyaretçileri sitede ortalama 2 dakika kalıyor. 3DKonut.com üzerinde şu anda 877 firmaya ait 1.600 proje sergileniyor.

Gayrimenkul pazarlamada yeni bir yaklaşım getiren 3 boyutlu uygulama, projenin satış ofisini evlere taşıyor!

Günümüzde inşaat firmalarının, projelerini gerçeğiyle birebir gösterebilmek için kullandıkları en iyi sunum aracı maketler. Ancak, müşterilerin, projenin maketini görebilmek için mutlaka satış ofisine gitmesi gerekiyor. Bu da zaman ve mekan sınırlamasını beraberinde getiriyor. Projenin 3 boyutlu maketini Google Earth tabanlı program üzerinde intertten sunan 3DKonut.com uygulaması ise inşaat firmalarının satış ofislerini evlere taşıyor. Böylece siteyi ziyaret edenler, konut projesinin mimari yapısı, bulunduğu lokasyon, yakınındaki önemli merkezler, ulaşım alternatifleri, projenin bittiğinde nasıl görüneceği gibi pek çok detayı bir arada görebiliyor.

3DKonut.com'u kullanan inşaat firmaları, site sayesinde projeleri için hazır bir internet sayfasına da sahip oluyor. Üstelik bunun için herhangi bir ücret ödemiyor. Siteye üye tüm firmalar, yönetimi tamamen kendilerine ait bir proje sayfası ediniyor. Yapımını üstlendikleri konut projesiyle ilgili tüm güncel bilgileri kendi sayfaları üzerinden hızlı ve kolay biçimde tüm 3DKonut.com ziyaretçileri ile paylaşabiliyor. Her bir proje sayfası aynı zamanda sosyal ağlarla da entegre olduğu için, firmanın sosyal medyadaki takipçileri de bu güncellemelerden anında haberdar oluyor.

Ziyaretçiler için yepyeni bir deneyim!

3DKonut.com, yüzlerce projeyi bir arada sunan geniş bir havuz görevi görüyor. Bu sayede, konut almayı düşünenler, her bir inşaat firmasının ve onların konut projesinin internet sayfalarına tek tek girip bakmak yerine, sadece 3DKonut.com üzerinde bunların hemen hepsini bir arada ve üstelik de 3 boyutlu görüntüleriyle bulabiliyor. Projeler arasında arama yapabiliyor ve projeleri karşılaştırabiliyor. İlgisini çeken projeye dair firma ve yetkili kişi bilgilerine kolayca erişebiliyor. Ayrıca, 3DKonut.com'un haber bölümünden gayrimenkul sektöründeki güncel gelişmeleri anında takip edebiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3 Boyutlu Yerel Girişim, Yurt Dışını Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement