Deprem Ve Uludere'de Hayatını Kaybedenler İçin 333 Hatim Okundu - Son Dakika
Güncel

Deprem Ve Uludere'de Hayatını Kaybedenler İçin 333 Hatim Okundu

Deprem Ve Uludere\'de Hayatını Kaybedenler İçin 333 Hatim Okundu

AGİAD, Van ve Erciş'te hayatını kaybeden 644 kişi ile Şırnak'ın Uludere ilçesindeki olayda öldürülen 34 vatandaş için hatim okuma programı düzenledi.

03.02.2012 22:14  Güncelleme: 22:15

Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD), Van ve Erciş'te hayatını kaybeden 644 kişi ile Şırnak'ın Uludere ilçesindeki olayda öldürülen 34 vatandaş için hatim okuma programı düzenledi.

AGİAD tarafından düzenlenen hatim okuma programı kapsamında Ağrı'da 333 hatim okundu. Okunan hatimlerin duası bugün Cuma namazı öncesi Ağrı Merkez Cami'inde İl Müftüsü İzani Turan tarafından yapıldı.

İzani Turan, ülkenin zor bir yılı geride bıraktığını ve 2 elim hadise yaşadığını belirtti. Turan, depremde ve Uludere'de hayatını kaybeden vatandaşlar için hatim okuyan ve ve bu hayra vesile olan herkese teşekkür etti. Müftü Turan, ''Bugün İslam dünyası için gerçekten çok önemli bir gün. Bugün hem mübarek Cuma günündeyiz hem de Mevlid Kandili'nin kutlandığı gündeyiz.

Hatimlerin duasının bugün yapılması da daha bir güzel oldu. Allah, hepsine rahmet etsin.'' diye konuştu.

AGİAD Başkanı Mehmet Akbaş ise dernek olarak depremde ve Uludere'de hayatını kaybeden vatandaşlar için hatim okuma programı düzenlediklerini ve program kapsamında 333 hatim okunduğunu söyledi.

Akbaş hatimlerin dernek üyeleri, Ağrı'da üniversite okuyan öğrenciler, esnaflar ve vatandaşlar tarafından okunduğunu ifade etti.

Akbaş, okunan hatimlerin duasının ise Mevlit Kandili'nde yapmayı uygun gördüklerini kaydetti. Akbaş, şöyle devam eti: ''Van depreminde hayatını kaybeden kardeşlerimizin acısı daha tazeyken üstüne bir de Uludere'de 34 vatandaşımız öldürüldü. Burada ölen vatandaşlarımız bilerek öldürülmemiştir.

Bir kaza sonucu meydana gelmiştir bu olay. Bu olayın sorumluları tespit edilerek yargı önüne getirilecektir elbette. Bu olayda büyük üzüntü duyduk tabi. Bir daha böyle acılar yaşamayız inşallah. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bizler bu zor dönemde birlik ve beraberliğimizi de daha da pekiştirmeliyiz. Hem depremde hem de Uludere'de hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.'' dedi.

Ağrı Merkez Cami'inde düzenlenen hatim programına İl Müftüsü İzani Turan, Vali Yardımcısı Özkan Demirel, Ağrı Emniyet Müdürü Halil Karataş, AGİAD Başkanı Mehmet Akbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Deprem Ve Uludere'de Hayatını Kaybedenler İçin 333 Hatim Okundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement