Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Güncel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

AVRUPA'nın çeşitli ülkelerinden Adana'ya gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde inceleme gezisi yaptı.

02.06.2013 16:40

//////////////////

Avrupalı öğrenciler Adana'da

AVRUPA'nın çeşitli ülkelerinden Adana'ya gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde inceleme gezisi yaptı.

Yumurtalık Çok Programlı Lisesi'nin de ortak olduğu "Geri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları" konulu proje kapsamında kente gelen Belçika, Yunanistan, İspanya, Litvanya, Polonya ve Macaristan'dan toplam 24 öğrenci, tesisleri gezerek Çevre Koruma Şube Müdürü Hülya Kuş ve diğer görevlilerden bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri ile ilgili öğrencilere bilgi veren Hülya Kuş, "Tesisimiz, ülkemizin yüksek teknolojiyi kullanan tesislerinden biri. Her yıl yurt içi ve yurt dışından çok sayıda öğrenci ve uzman, tesislerimizde incelemelerde bulunuyor. Şimdi de, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden öğrencileri ağırlıyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

ADANA,

/////////////////

5 Ocak Stadı için hukuksal süreç

TMOBB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, 5 Ocak Stadyum alanına ve çevresine, TOKİ projesiyle konut ve ticaret merkezi yapılmak istenmesine sürekli karşı çıktıklarını belirterek, projeyi durdurmak için hukuksal süreç başlatacaklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yazısıyla planların bir ay önce askıya çıkarıldığını belirten Nazım Biçer, yasal süre içerisinde itirazlarını yaptıklarını söyledi. Biçer, itirazlara yetkililerden cevap gelmediğini vurgulayarak, "Yine cevap yok yetkililerden. Ben yaparım olur biter zihniyetiyle, kamuoyunun tepkilerine kulak tıkayarak, demokratik teamülleri hiçe saymaktadırlar" dedi.

İktidarın tek belirleyici olarak kendini gördüğünü ve fütursuz bir dayatma ile yaşam alanlarını betonlaştırmaya çalıştığını iddia eden Biçer, "İstanbul'da Taksim Gezi Parkı'nda, Adana'da 5 Ocak Stadyum alanında, yine Eskişehir'de ve Antalya'da stadyum alanlarında, daha pek çok yerde yaptıkları gibi yaşam alanlarımızı yok etmek istemektedirler. Bu fütursuzluk, tahammül edilemez boyutlara dayandı, sesler yükseliyor. İstanbul'da ve pek çok şehirde, Taksim Gezi Parkına sahip çıkıldı. Halk yaşam alanlarına sahip çıkarken, iktidarın dayatmalarına 'dur' diyor. Biz de, Adana'da stadyum alanımıza sahip çıkmakta kararlıyız" diye konuştu.

ADANA,

kapsamında geçtiğimiz yıl açılan Aile Danışma ve Kadın Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu'na ziyarette, Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut ile Siteler Polis Merkezi Amiri Başkomiser Zeki Çakırtaş eşlik etti. Ayşe Güzeloğlu, Yaşam Merkezi çalışanları ve kursiyerleri tarafından beyaz güllerle karşılandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, Aile Danışma ve Kadın Yaşam Merkezi Projesi'nin hayata geçmesinde Vali Güzeloğlu'nun büyük desteğinin olduğunu belirtti. İki yıldır Mersin'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevini yürüttüğünü ifade eden Bulut, "2011 yılı temmuz ayında bu projenin fikri ortaya atıldı. Daha sonra bu 3 katlı binayı kiraladık ve hummalı çalışmaların ardından binayı hizmete açtık. Binayı dolduran çok güzel insanlar oldu. Sevgi ve kardeşlik getirdik. Şu ana kadar bin 90 kadın merkezdeki hizmetlerden yararlandı. 2013 yılı Ekim ayında projemizi bitireceğiz. İnşallah 2 bin insan buraya gelecek" dedi.

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne tayininin çıktığını, 3 Haziran 2013 tarihi itibariyle Mersin'deki görevini bırakacağını açıklayan Bulut, "Gidiyorum, ama gönlüm her zaman sizlerle birlikte olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yaşam merkezinde yürütülen faaliyetler ile ilgili kısa tanıtım filmi gösterimi gerçekleşti. Daha sonra yürütülen okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan bir kadın kursiyer, yaşam merkezi ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazdığı mektubu katılımcılarla paylaştı. Yaşlı bakım kursunu tamamlayan ve sonrasında aldığı sertifika ile işe giren bir kursiyerin duygu ve düşüncelerini paylaştığı etkinlik, saç bakım hizmetinden yararlanan kursiyerlerin saç tasarım defilesi ile devam etti. Fitness ve aerobik hizmetlerinden yararlanan kursiyerlerin sunduğu dans gösterisi ise büyük beğeni topladı. Programın sonunda Ayşe Güzeloğlu tarafından okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 10 kursiyere sertifikaları verildi.

MERSİN,

////////////

Aşut: Akdeniz oyunları barış projesidir

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin'de 20-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 17'nci Akdeniz Oyunları'nın bir barış projesi olduğunu söyledi. Aşut, oyunların sadece bir spor müsabakası olarak görülmemesi gerektiğini ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:

"Gençlerimizin, farklı kültürden gelen gençlerin bir araya gelmesidir, bir tanışma ve barış projesidir. Mersin olarak elbette oyunların kentimize kazandırdığı sportif alt yapı yatırımlarına seviniyoruz. Mersin olarak oyunların kentimizin turizm tanıtımına getireceği artılara seviniyoruz. Mersin olarak oyunları seyretmek için kente gelecek insanların kent ekonomisine yapacağı katkılara da seviniyoruz. Ancak, şunu Mersin iş dünyası adına tüm samimiyetimle belirtmek isterim ki, dünyada ve özellikle bölgemizde yaşanan, Akdeniz'in bir çok yerinde yaşanan acıları, sıkıntıları, toplumsal huzursuzlukları düşündüğümüzde öncelikli olarak bu oyunların bize olan maddi getirilerini değil, bu bölgeye getireceği barış mesajlarını, insani mesajları daha çok önemsiyor ve mutlu oluyoruz. Bu oyunların bizce en büyük getirisi bu olacaktır. Her şey para değildir. İnsanı merkeze almayan hiçbir proje gerçek katkıyı sağlayamaz."

1951 yılından bu yana her dört yılda bir düzenlenen oyunlara Türkiye'de İzmir'den sonra ev sahipliği yapacak olan ikinci kent Mersin olacak. Oyunlara 24 Akdeniz ülkesinden 6 bine yakın sporcu, 4 bine yakın yönetici ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi gelmesi bekleniyor.

Mustafa ERCAN/MERSİN,

/////////

Parkta sanat

MERSİN'in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, 'Sanat Park' etkinlikleri başladı.

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen etkinliklerin Sanat Park'ta düzenlenen açılışına, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, Mersin'de yaşayan sanatçı, yazar ve aydınlar ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Sanat Parkı gezerek sergilenen eserleri inceleyen ve sanatçılar ve yurttaşlarla bir araya gelen Başkan Türk, Çay Mahallesi'nden gelen küçük çocukların atölye çalışması yaptıkları standı ziyaret etti. Ardından etkinliğin açılış konuşması için sahneye çıkan Başkan Türk, İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'ndaki doğa ve ağaç katliamına karşı direnen vatandaşlara yönelik sert müdahaleyi kınadı.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, Mersin Devlet Opera ve Bale sanatçılarının yerli ve yabancı müziklerden oluşan dinletisi ile sürdü. Parkın farklı noktalarındaki sergilerin açılışının ardından kokteyl verildi.

MERSİN,

///////////////////////////

Fotoğrafçılığa ilk adım

MERSİN'in Tarsus ilçesinde kuruculuğunu Rıfat Gürbüz'ün yaptığı Tarsus Fotoğraf Evi, 13 kişinin

katıldığı birinci dönem fotoğraf temel eğitim seminerini tamamladı. İki ay önce kurulan Fotoğraf Evi'nin kursunu tamamlayanlara belgeleri verildi. İkinci dönem eğitim çalışmalarının başladığı kurumda daha önce; Tankut Ürün'ün 'Gökyüzü ve Fotoğraf', Mustafa Tor'un 'Bir tren yolculuğu öyküsü', Filiz Bal'ın 'Renkleriyle Sao Paolo ve Rio', Seçil Sancaktar'ın 'Uçmalı', 'Avukatın Gözünden Hayat', 'Bana Bir Yuva Ver, hatta isim senin olayım', 'Adı Yok', Mevlana Can'ın, modelle fotoğraf çekimleri adlı çalışmaları gerçekleştirilmişti.

Tolunay DUMAN/ TARSUS

//////////////////

MUT 'Kuş cenneti' olmaya aday

MERSİN'in Mut İlçesinde, Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği FOTOĞRAF)

////////////

Turan Akın'dan 'Türkiye Rusya Dış Ticaret Pazarı'

BANKACILIK sektöründe çalışan Turan Akın, Çağ Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans tezi olarak hazırladığı çalışmayı, kitap haline getirdi. Karalan Yalınları'ndan çıkan 'Türkiye Rusya Dış Ticaret Pazarı' adlı kitap okuyucu ile buluştu. Kitapta Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkiler, bütün yönleriyle ele alınıyor. Yazar Akın, kitapta genel olarak iki ülke arasındaki ticareti etkileyen tarihi, siyasi ve ekonomik faktörler, Rusya ile ticaret ve yatırımdaki sorunlar, Rusya'da yakalanılabilecek fırsatların irdelendiğini; özelde ise, Güney Federal Bölgesi inceleme sonuçları ile bu bölgeye ilişkin ticari verilerin paylaşıldığını söyledi. Akın "Bölgeye gerçekleştirilen bir iş gezisi izlenimleri ve yapılan bir anket çalışması ile bölgenin ekonomik potansiyeli değerlendirmiş, bölgeye yönelik ticari ve yatırım faaliyetleri kapsamında yorum ve öneriler sunulmuştur" dedi.

ADANA,,

//////////////////

Minikler mezuniyetini kutladı

MERSİN'in Erdemli İlçesinde, 75'nci Yıl Anaokulu anasınıfı öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Törende miniklerin yaptığı gösteriler büyük beğeni topladı.

Anaokulu Müdürü İbrahim Yıldırım, yaptığı konuşmada okul öncesi eğitimin önemine değinerek, "Öğrencilerimiz birçok konuya yetişkinlerden daha duyarlı davranıyorlar, onların söylediklerini çocuk diye geçiştiriyoruz, aslında onlar birçok konuya biz yetişkinlerden daha duyarlılar. Çocuklarımızı okul öncesi eğitime mutlaka göndermeliyiz. Okul öncesi eğitimi alan öğrencilerimiz gelecekte okul hayatına daha iyi hazırlanır ve başarıda büyük etken olur" dedi. Anaokulu 6 yaş grubu öğretmeni Hacire Özbek ise " Bir çoğu ile 3 yıldır beraber olduk. Bu yıl 32 öğrencimiz 6 yaş grubundan mezun oldu. Hepsi benim canlarım. İleriki eğitimlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından mezuniyet pastası kesildi. Minikler mezuniyet belgelerini okul müdürü İbrahim Yıldırım ve sınıf öğretmeni Hacire Özbek'in elinden aldılar. Törende müzik eşliğinde dans eden minikler, daha sonra keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladı.

ERDEMLİ

//////////////////

Belediye yaz spor okulları başlıyor

OSMANİYE Belediyesi ücretsiz 5'inci Yaz Spor Okulları kayıtları başlıyor. "Sağlıklı ve Eğlenceli Bir Yaz İçin" sloganı ile 4 Haziran'da başlayacak kayıtlar, 14 Haziran'a kadar devam edecek. Çalışma kapsamında 7 - 14 yaş arası çocuklara yönelik basketbol, futbol, voleybol, satranç, su kanosu, okçuluk, izcilik, tırmanma branşlarında kurslar düzenlenecek. Kayıtlarda öğrencilerden sağlık raporu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet resim istenirken, kayıt sırasında velilerin de olması gerekiyor. Başvurular, Osmaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılacak. 17 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında tek dönem halinde yapılacak 5.Yaz Spor Okullarında, tüm öğrencilere belediye tarafından tişört, şort, şapka ve çorap hediye edilecek.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

///////////////////

Çelebi Otomotiv'e görkemli açılış

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde hizmete giren Çelebi Otomotiv'in açılışına esnafta destek verdi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Yüreğir Belediyesi Başkan Yardımcısı Burhan Ülger ile Adana ESOB Başkan Vekili ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, minibüs ve otobüs kooperatif başkanları ile çok sayıda esnafın da katıldığı dualı açılış ilgi gördü. Vali Coş, Çelebi Ailesi'ni geçmişten günümüze başarılı bir iş hayatı yaşamalarından dolayı tebrik ettiğini belirterek, "Çelebi Ailesi'ni bu başarılarından dolayı kutluyorum. Böyle bir işyerinin Adana'mıza kazandırılması, hem şehrimize, hem de ülkemize ekonomik katlı sağlayacaktır" dedi.

Çelebi Otomotiv Genel Müdürü Ramazan Çelebi de, zor günlerden bugünlere geldiklerini belirterek, bu mutlu günlerinde açılışa katılarak kendilerine destek veren, başta Vali Coş olmak üzere tüm davetlilere teşekkür ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Vali Coş, Kaymakam Subaşı, Müftü Gökce, Belediye Başkan Yardımcısı Ülger ile Çelebi Ailesi tarafından kesildi. Vali Coş ve beraberindekiler daha sonra işyerini gezerek Ramazan Çelebi'den şirketle ilgili bilgi aldı.

ADANA, (DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement