Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

1)ŞEHİT YARBAY SONGÜL YAKUT' UN CENAZESİ HELALLİK İÇİN EVİNE GETİRİLDİACILI ANNE: EVİNE HOŞ GELDİN KIZIMŞırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Malatya'lı Yarbay Songül Yakut'un naşı, annesinin oturduğu Çavuşoğlu Mahallesindeki eve getirildi.

01.06.2017 12:58

1)ŞEHİT YARBAY SONGÜL YAKUT' UN CENAZESİ HELALLİK İÇİN EVİNE GETİRİLDİ

ACILI ANNE: EVİNE HOŞ GELDİN KIZIM

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Malatya'lı Yarbay Songül Yakut'un naşı, annesinin oturduğu Çavuşoğlu Mahallesindeki eve getirildi. Kızının cenazesini gören anne Sebahat Yakut, göz yaşları içerisinde, "Kızım evine hoş geldin.. diyerek  gözyaşı döktü.13 yaşında babasını kaybeden Şehit Yarbay Songül Yakut 5 kardeşin en küçüğüydü. Zorluklar içerisinde yetişen Songül Yakut geçen yıl annesine Akçadağ'ın Ören Mahallesinde bir bahçe almış ve bir bahçe içerisine bir ev yaptırmıştı. Yakınlara sürekli "annemin hakkını ödeyemeyiz, o 5 kardeşimle birlikte bizi büyüttü, bugünlere getirdi. Annem için canım feda dediğini söylediler. Yurt Dışında olan bir ağabeyi de olayı duyar duymaz Malatya'ya geldi. Çavuşoğlu Mahallesindeki eve getirilen naşı Malatya Valisi Mustafa Toprak, CHP İl başkanı Enver Kiraz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen ile şehit ve yarbayın yakınları katıldı. Şehir Yarbay ikindi namazına müteakip Şehir Mezarlığında kılınacak olan cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ TGEÇİLDİ

Mikail PELİT/MALATYA,

=====================================================

2)YALOVA'DA 6 YAŞINDAKİ ÇOCUK CİNAYETE KURBAN GİTTİ

YALOVA'nın Çınarcık İlçesi Koru Beldesi'nde geçtiğimiz gün kaybolan 6 yaşındaki Eylül Umutlu isimli çocuk, metruk  binada bavul içersinde ölmüş olarak bulundu. Yalova Jandarma Ekipleri, olayla ilgili bir şüpheliyi gözaltına aldı. 25 yaşındaki şüpheli M.Ş.A. ilk ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etti. Edinilen bilgiye göre dün sabah  komşusuna giden annesinin ardından 6 yaşındaki Eylül sokağa çıktı. Kızının uzun süre eve gelmemesinden şüphelenen baba Nurettin Umutlu,  durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Çocuğun, son olarak akşam saatlerinde Atakent Mahallesi'nde bir  futbol sahasında görüldüğünün belirtilmesi üzerine jandarma ile AFAD ekipleri  bölgede arama başlattı. İl Jandarma Komutanlığından getirilen eğitimli köpeklerin kullanıldığı arama çalışmalarına vatandaşlar da katıldı. Çocuğun cesedi, arama çalışmaları sonucunda Kırlangıç Sitesi yakınlarındaki metruk binada bavul içerisinde bulundu. Çocuğun cenazesi ilk olarak Çınarcık Devlet Hastanesi'ne ardından da otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili M.Ş.A isimli şüpheli gözaltına alındı. Gözaltındaki şahıs ise ilk ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etti. Öldürülen çocukla ilgili tecavüz şüphesi üzerinde de duruluyor.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,-

=======================================================

3)YÜKSEKOVA'DA HAVA HAREKATIYLA 4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde tespit edilen 4 PKK'lı terörist düzenlenen hava operayonu ile etkisiz hale getirildi.

Dağlıca bölgesinin güneyinde bulunan Kuzey Irak'taki Spi Dağı'nda PKK'lı teröristlerin insansız hava aracıyla tespit edilmesinin ardından bölgeye hava harekatı düzenlendi. Harekatta 4 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, bir doçka silah mevzisinin de imha edildiği belirtildi.

YÜKSEKOVA (Hakkari), -

======================================================

4)DOKTOR ORGANLARI İLE ÜÇ KİŞİYE HAYAT VERECEK

ÇORUM'un Sungurlu İlçesi'nde aile hekimi olarak görev yapan 45 yaşındaki Dr. Ali Rıza Yıldız, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Doktorun ailesi tarafından organları bağışlandı. doktorun alınan karaciğeri ve böbrekleri nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.Sungurlu İlçesi'nde aile hekimi olarak görev yapan 3 çocuk babası Dr. Ali Rıza Yıldız, 1 hafta önce işyerinde geçirdiği beyin kanaması sonucu Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Doktor Yıldız'ın beyin ölümü dün akşam gerçekleşti. Ailesi beyin ölümü gerçekleştiği sırada organlarının bağışlanmasının kararını aldı. Bunun üzerine yetkililer harekete geçti. Ankara'dan ve Malatya'dan Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen uzman ekipler tarafından Dr.Ali Rıza Yıldız'ın iki böbreği ve karaciğeri alındı. Karaciğeri Malatya'ya, böbrekleri ise Ankara'da bulunan hastalara nakledilmek üzere götürüldü.

Organ nakliye ilgili açıklama yapan Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Ömer Sobacı, Dr.Ali Rıza Yıldız'ın geçirdiği yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti. Dr.Sobacı, "Ailesinin kararı ile organları bağışlandı. Ailesine bu konuda teşekkür ediyoruz. Bu sabaha karşı karaciğeri ve böbrekleri aldılar. Karaciğeri bir hastaya, böbrekleri ise iki hastaya verilecekö dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çorum'da 2016 yılında 979 olan organ bağışı sayısının, bugün itibariyle 2 bin 350 artışla, 3 bin 329'a çıktığını bildirdi. Dr.Öztürk, organ bağışı konusunda toplumda ciddi bir bilinç oluştuğunu ifade ederek, "Doktor arkadaşımızın eşi olan eczacı arkadaşımızın bu kararının tüm topluma örnek teşkil etmesini diliyorumö dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi görüntü

Organ ekibi

Yaşamını yitiren doktorun marktan alınması

Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Ömer Sobacı açıklama

İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk açıklama

Detaylar

(SÜRE: 3 DK - BOYUT: 65 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

================================================

5)SİLVAN'DA BELEDİYENİN İŞ MAKİNESİ KUNDAKLANDI

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi'ne ait, yol yapım çalışması yürüten bir iş makinesi, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kundaklandı.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait paletli dozer, Silvan İlçesi Konak Mahallesi'nde yeni yeni imar planına göre yol çalışması yaptıktan sonra Dicle Caddesi üzerinde park halindeyken dün akşam saat 23.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı. Kundaklanan iş makinesine müdahale eden vatandaşlar, yangına müdahalede yetersiz kalınca itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürülürken, iş makinesi kullanılamaz hale geldi.

Olay yerine gelen polis, iş makinesi üzerinde ve çevrede delil incelemesi yaptı. İş makinesinin kundaklanması olayının terör olayı olup olmadığı konusunda başlatılan çok yönlü soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yanan iş makinesi çekici üzerinde götürülürken

-Polis olay yeri incelemesi yaparken

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İhsan YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement