Din Görevlileri Hac Eğitim Semineri Burdur da Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Din Görevlileri Hac Eğitim Semineri Burdur da Yapılıyor

Din Görevlileri Hac Eğitim Semineri Burdur da Yapılıyor

Din Görevlileri Hac Eğitim Semineri İstiklal Marşı ve Kur'anı Kerim Tilaveti ile başladı.

25.06.2012 16:59

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2012 Yılı Hac Organizasyonunda görevlendirilecek personelin seçimine esas olmak üzere, din görevlileri ile ilgili seminer 25 – 29 Haziran 2012 tarihleri arasında Burdur Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda düzenlenmiştir.

Açılış programına Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Keskin, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Müftüsü Osman Artan, Burdur Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü İsmail Akdemir, Müftü Yardımcısı Halil Taş, Diyanet İşleri Başkanlığı personellerinden Haydar Özbek ile Mete Aksoy katıldı.

İl Müftüsü Osman Artan, açılış konuşmasında ilimiz hakkında genel bilgiler verdikten sonra, "4gün boyuncu sizlere burada yardımcı olacak personelimiz görevlendirilmiştir. Sizleri rahat ettirmek için tüm tedbirler alınmıştır. Burdur Müftülüğü olarak sizleri en iyi bir şekilde ağırlayıp sağlık ve sıhhatli bir şekilde memleketlerinize göndermeyi arzu ediyoruz" diyerek seminerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Eğitim Seminerine Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Burdur illerinden hiç hacca gitmemiş toplam 262 din görevlisi katılmıştır.

Seminerde hac farizasını yerine getirmek maksadıyla Suudi Arabistan'a giden vatandaşlarımızın ibadetlerini kurallarına uygun, milletimizin ve devletimizin onuruna yakışır, sağlıklı ve güven içerisinde yapmalarını sağlamak amacıyla, Hac organizasyonunda görevlendirilmek üzere katılan din görevlilerine hacla ilgili çeşitli konularda dersler verilecektir.

Seminer 4 gün sürecektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Din Görevlileri Hac Eğitim Semineri Burdur da Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement