Festivalin Üçüncü Gününde De Coşku Hiç Bitmedi - Son Dakika
Güncel

Festivalin Üçüncü Gününde De Coşku Hiç Bitmedi

Festivalin Üçüncü Gününde De Coşku Hiç Bitmedi

Kaleiçi Mahallesi Mübadele Meydanı, Binkılıç, Karacaköy, Çiftlikköy ve İTO Çok Programlı Lisesi kapalı spor salonundaki akşam programıyla devam etti.

26.04.2013 09:58

Çatalca Belediyesi 23 Nisan Uluslar arası Çocuk Festivali'nin üçüncü ve son gününde Kaleiçi Mahallesi Mübadele Meydanı, Binkılıç, Karacaköy, Çiftlikköy ve İTO Çok Programlı Lisesi kapalı spor salonundaki akşam programıyla devam etti.

Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 23 Nisan Uluslar arası Çocuk Festivali ilk iki gününde büyük bir coşkuyla devam ederken, aynı coşku üçüncü güne de yansıdı. Birinci gün kortejle başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki sahne programıyla devam eden festival, ikinci gününde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi töreni ile devam etti. Ovayenice, Çakıl ve İzzettin Mahallelerindeki programların ardından da İTO Çok Programlı Lisesi kapalı spor salonunda akşam programı yapıldı.

Festivalin üçüncü günü de aynı yoğun tempoyla devam etti. Program Kaleiçi Mahallesi'nde bulunan Mübadele Müzesi yanındaki Naim Aytekin Meydanı'nda başladı. Burada halk oyunları ekipleri gösterilerini sundular. Halk oyunları gösterilerinin ardından ise Belediye Başkanı Cem Kara tarafından katılan ekiplere hediye ve teşekkür plaketi verildi.

BAŞKAN CEM KARA'NIN FAHRİ HEMŞERİLİK ONURU

Burada yapılan programa Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan da katıldı. Burada Belediye Başkanı Cem Kara'yı bir de sürpriz bekliyordu. Burada Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan tarafından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya Denizli Çivril ilçesi 'Fahri Hemşerilik' belgesi verildi. Bu belge hakkında konuşma yapan Çivril Belediye Başkanı, "Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 1984 yılından itibaren on yıl süreyle ilçemiz Çivril'e uzun yıllar hizmet etti ve ilçemizin eğitime katkı sağladı. Bu nedenle Çivril Belediye Meclisi olarak aldığımız karar neticesinde Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'yı fahri hemşerimiz olarak kabul ettik" dedi.

BİNKILIÇ'TA RİTİM ŞOV VARDI

Ekiplere hediyelerin verilmesinin ardından program Binkılıç ile devam etti. Binkılıç İlkokulu bahçesinde başlayan programda yine yurt dışından ve yurt içinden gelen ekiplerin gösterileriyle başlayan programa Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, Binkılıç Atatürk Mahallesi Muhtarı Turan Kara ve Fatih Mahallesi Muhtarı Cemil Ürkmez de katıldı. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cem Kara, "Yurtta sulh, cihanda sulh diyen bir liderin izinden gidiyoruz. Dünyada tek bir lider tüm dünya çocuklarına bir gün armağan etmiştir. Atamızın bu mirasına sahip çıkmak için Çatalca Belediyesi olarak çocuk festivalini düzenliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece 23 Nisanları, 29 Ekimleri, 19 Mayısları da coşkuyla kutlayacağız" dedi.

Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından program yine halk oyunu gösterileriyle devam etti. Programın son kısmında sahne alan Binkılıçlı öğrencilerin oluşturduğu ritim grubu ise izleyicileri adeta büyüledi.

KARACAKÖY'DE EKİPLERİN COŞKUSUNA HALK DA ORTAK OLDU

Üçüncü günün üçüncü durağı Karacaköy Mahallesi'ydi. Karacaköy Çok Programlı Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlik büyük bir coşku ile başladı. Birbirinden güzel halk oyunu gösterilerinin sunulduğu Karacaköy sahne programı öncesinde Belediye Başkanı Cem Kara vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Birbirinden coşkulu ekiplerin coşkusuna Karacaköy halkının da ortak olmasıyla program oldukça neşeli geçti.

Karacaköy Mahallesi sahne programında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cem Kara, "Dünyaya barış gelecekse bunu biz büyükler sağlayamadık. Barışı sağlayacak olanlar çocuklardır. Türk kadını, Çatalca kadını büyük bir vefakarlık gösteriyor. Binlerce kilometre uzaktan gelen çocuklara analık yapıyorlar. Çocukları evlerinde ağırlıyorlar. Halkımız olmasaydı biz bu festivali düzenleyemezdik. Sağ olun var olun" dedi. Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından Karacaköy sahne programı kaldığı yerden devam etti. Programın son kısmında Karacaköylü çocuklardan oluşan iki folklor ekibi sahne aldı. Folklor ekiplerinin ardından da Belediye Başkanı Cem Kara'nın yanına giderek şiir okumak istediğini söyleyen Sude Naz isimli bir öğrenci de Bayrak isimli şiirini okudu.

ÇİFTLİKKÖY MAHALLESİ HER ZAMANKİ GİBİ RENKLİYDİ

Karacaköy'den sonra Çiftlikköy Mahallesi'ne geçildi. Buradaki program Çatalca Belediyesi tarafından inşa edilen çok amaçlı sosyal tesiste yapıldı. Çiftlikköy halkının yoğun ilgi gösterdiği program her yerde olduğu gibi burada da büyük bir coşkuyla düzenlendi. Başkan Cem Kara Çiftlikköylü vatandaşlarla program öncesi sohbet etti. Festivalin Çiftlikköy etkinliği yurt içinden ve yurt dışından gelen ekiplerin gösterileriyle devam etti. Burada da bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cem Kara, " Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Çatalca Belediyesi olarak dünya çocuklarıyla kutluyoruz. Dünyada savaşlar olmasın, barış olsun istiyoruz. Yurt dışından ve yurt içinden ilçemize, Çatalca'mıza gelen bu çocuklar barış için geldiler, kardeşlik için geldiler. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı bu mirasa her daim sahip çıkacağız." dedi. Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının bitmesinin ardından Onuncu Yıl Marşı çalındı ve tüm izleyicilerin ve katılımcıların da eşlik etmesiyle marş hep birlikte söylendi.

FESTİVALİN COŞKUSU HİÇ BİTMİYOR

Festivalin final programı bütün festival coşkusunu içinde barındırıyordu. İTO Çok Programlı Lisesi kapalı spor salonunda düzenlenen final programında birbirinden renkli ekipler sahne aldı. Yeteneklerini, hünerlerini ve kültürlerini ilçe halkına sunan ekipler, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Çatalca Belediyesi'nin etkinliklerinde sahne alan ve herkesi büyüleyen bale kursu öğrencileri de final programında sahne aldılar. Her zaman olduğu gibi bu programda da Çatalca Belediyesi Eğitim, Spor ve Müzik Okulları bale kursu öğrencileri izleyicileri büyüledi.

BAŞKAN CEM KARA: "GÖNÜLLÜ AİLELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Akşam programı devam ederken Belediye Başkanı Cem Kara festivalin kapanış konuşmasını yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında gönüllü ailelere teşekkür ederek, " Arnavutluk, Başkırdistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya, Romanya, Özbekistan, Ukrayna, Tataristan ve Yakutistan'dan, Balıkesir Ayvalık'tan, Denizli Çivril'den, Edirne'den, Isparta Keçiborlu'dan, Ankara Keçiören'den, Bursa Keles'ten, Edirne Havsa'dan ve Keşan'dan gelen; İstanbul'umuzdan, Adalar'dan, Avcılar'dan, Ataşehir'den, Bakırköy'den, Beşiktaş'tan, Büyükçekmece'den, Kadıköy'den, Kartal'dan, Maltepe'den, Sarıyer'den, Silivri'den, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'den gelen çocuklara analık yaptınız, babalık yaptınız. Gençlerimiz, çocuklarımız misafirlerine ağabeylik, ablalık yaptı, kardeşlik yaptılar. Yurt dışından gelen çocukları Çatalcalı anneler evlerinde ağırladı. Kendi evlatlarından ayrı tutmadılar. Burada en büyük teşekkürü gönüllü ailelerimize ediyorum. Bir teşekkürü de ekibim, Çatalca Belediyesi personeli hak etti. Onlara da sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Festivalin düzenlenmesinde tüm Çatalca birlikte hareket etti. Çatalca Kaymakamlığı'na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne de teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

ATATÜRK'ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan'ın önemine de değinen Başkan Cem Kara, "Dünyada tek bir lider, Mustafa Kemal Atatürk tüm dünya çocuklarına bir çocuk bayramı armağan etmiştir. Biz Çatalca Belediyesi olarak Atamızın mirasına dört senedir sahip çıkıyoruz. Dünya çocuklarını ilçemizde ağırlıyoruz. Bu kardeşlik hepimizin, bu dostluk hepimizin. Dünyaya barış gelecekse şayet biz büyükler çocuklara güvenmeliyiz. Çocuklar sayesinde dünyada barış olacaktır. Savaşların yerini barış alacaktır." dedi. Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından tüm salon ayağa kalkarak Onuncu Yıl Marşını büyük bir coşku ile söyledi.

Onuncu Yıl Marşının ardından festivale katılım gösteren ekiplere Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından hediye ve teşekkür plaketi verildi.

Coşkusu ve neşesi hiç bitmeyen festivalin sonuna yaklaşıldığında ise bu sefer eğlenme sırası çocuklara geçti. Birbirinden popüler parçaların çalmasıyla birlikte tüm katılımcı çocuklar sahnede bir araya gelerek dans ettiler. Böylece programın kapanması ile birlikte Çatalca halkının desteği, gönüllülüğü ile birlikte bir Uluslar arası 23 Nisan Çocuk Festivali de sona ermiş oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Festivalin Üçüncü Gününde De Coşku Hiç Bitmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement