Gümüşhane'de Öğrencilerden Özgecan ve Fırat Cinayetlerine Tepki - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Öğrencilerden Özgecan ve Fırat Cinayetlerine Tepki

Gümüşhane\'de Öğrencilerden Özgecan ve Fırat Cinayetlerine Tepki

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) öğrencileri, Mersin' de öldürülen Özgecan Aslan ve İzmir de karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüyüş düzenledi.

22.02.2015 19:07

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) öğrencileri, Mersin' de öldürülen Özgecan Aslan ve İzmir de karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yürüyüş düzenledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen öğrenciler, 'Kadın cinayetine son', 'Tecavüz insanlık suçudur', 'Şiddeti ben doğurmadım', "Her kadın öldüğünde insanlığımız ölüyor', 'Kadın katliamına ve cinayetine son' gibi pankartlar taşıdı, 'Fırat'a uzanan eller kırılsın', 'Bir yanım Özgecan, bir yanım Fırat', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' gibi sloganlar attı. MHP İl Başkanlığı'nın da destek verdiği eylemde yaklaşık 500 öğrenci Fatih Parkı'na kadar yürüdü.

BU VAHŞETE SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Burada bir açıklama yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Serkan Yılmaz, ülkede giderek artan kadına şiddete bir kez daha dikkat çekmek ve tepkilerini dile getirmek için yürüyüşü düzenlediklerini söyledi, kadına şiddet zulmünün doruk noktasına çıktığını ve artık bıçağın kemiğe dayandığını kaydetti. Kadına şiddetin Türkiye ve millet adına ciddi bir sorun ve utanç kaynağı olduğunu belirten Yılmaz, "Özgecan bu şiddetin ne ilki, görünen o ki ne de sonu olacaktır. Daha öncesinde defalarca yaşanan kadına şiddet olayları artık Özgecan' la sembolleşti. Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri olarak bu vahşete sessiz kalmayacağız" dedi.

AVCI VE ÇAKIROĞLU DA UNUTULMADI

Yaşantısının büyük bölümünü Gümüşhane'de geçiren ve Suriye'deki operasyonda şehit düşen Astsubay Başçavuş Halit Avcı'ya da rahmet dileklerinde bulunan Serkan Yımaz, Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için de rahmet ve sabır diledi. Yılmaz " Gençlerimiz bu topraklarda özgürce yaşamanın bedelini Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Dumlupınar'da, Sakarya'da zaten ödedi. Artık bizim feda edecek ne Özgecan'ımız kaldı, ne Fırat'ımız, ne de başçavuşlarımızö diyerek konuşmasını noktaladı. Öğrenciler açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Öğrencilerden Özgecan ve Fırat Cinayetlerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement