Henüz 1 Yaşında Teröre Kurban Gitti - Son Dakika
Güncel

Henüz 1 Yaşında Teröre Kurban Gitti

Henüz 1 Yaşında Teröre Kurban Gitti

Gaziantep'te PKK'nın gerçekleştirdiği korkunç saldırıda hayatını kaybeden Aker ailesi yürekleri burktu.

21.08.2012 06:52  Güncelleme: 12:18

PKK'lı teröristler, Gaziantep'te dün akşam bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırıyla bayramı kana buladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve yanındaki Karşıyaka Polis Merkezi'ni hedef alan saldırıda kent merkezi, savaş alanına döndü, 9 kişi öldü, 4'ü ağır 66 kişi yaralandı.

Saldırıda hayatını kaybeden 4'ü çocuk 9 kişinin kimliği belirlenirlendi:

Onur Fikret Aker (21) 1991 doğumlu, Şırnak'ta asker, bayram iznine gelmişti. Gaziantep'in Islahiye ilçesi nüfusuna kayıtlı.

Duygu Aker (21) 1991 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı.

Almina Melisa Aker 1 yaşında 2011 Gaziantep doğumlu.

Süleyman Alkan 3 yaşında 2009 doğumlu Gaziantep Yığınlı Köyü'ne kayıtlı.

Sevgi Gülperi İnanç 11 yaşında 2001 doğumlu, nüfusu Adana Seyhan ilçesine kayıtlı.

Davut Adak (31) 1981 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, nüfusu Diyarbakır Ergani ilçesi Dilektaşı Köyü'ne kayıtlı.

Safi Canbaş (48) 1964 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü nüfusuna kayıtlı.

İsmail Daler (30) 1982 doğumlu, İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü'ne kayıtlı.

Sema Büyükkonut (13), Kenan Evren İlköğretim 7. sınıf öğrencisi

HENÜZ 1 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Gaziantep'teki hain saldırıda 2001 doğumlu Almila Aker'in hayatını kaybetmesi yürekleri burktu. Almila asker babası Onur Fikret Aker ve annesi Duygu Aker ile beraber hayata gözlerini yumdu.

Bayram izni için memleketi Gaziantep'te bulunan er Onur Fikret Aker, yanında eşi Duygu ve minik kızı Almina Melisa'yı da alarak akraba ziyaretine gitmek için halk otobüsüne bindi. Otobüs, Şahitkamil İlçesi'ndeki Karşıyaka Polis Merkezi karşısında bulunan durağa geldiğinde ortalık cehenneme döndü. Teröristler, polis merkezine 10 metre uzaklıkta park ettikleri bomba yüklü otomobili uzaktan kumandayla infilak ettirince otobüs alev topu haline geldi. 66 kişinin yaralandığı saldırıda yaşamını yitirenler 9 kişi arasında er Onur Fikret ve Duygu Aker çiftiyle minik kızları Almina Melisa da vardı.

Almila'nın Şırnak'ta askerliğini yapan babası Gaziantep'e bayram iznine gelmişti. Evladıyla sadece birkaç gün geçiren 21 yaşındaki Onur Fikret Aker, 1 yaşındaki kızı ve eşi Duygu Aker ile beraber yaşamını yitirdi.

KÜÇÜK ÇOCUK DA BAYRAMLAŞMAYA GİDİYORDU

Patlama ölenler arasında bulunan 3 yaşındaki Süleyman Alkan'ın da ailesiyle bayram ziyaretine giderken patlamanın ortasında kaldığı belirtildi.

Minik Süleyman'ın babası İbrahim ve annesi Dilber Alkan ile bayramlaşmak için yaya olarak akrabalarına giderken patlamanın ortasında kaldığı ve sırtına şarapnel isabet ettiği öğrenildi. Saldırıda oğullarını kaybeden İbrahim ve Diller Alkan çiftinin de yaralandığı, annenin durumunun ağır olduğu belirtildi.

GÜ VE ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan Gaziantep'teki patlamayı yakından takip etti. Erdoğan patlamadan hemen sonra ilk olarak Gaziantep Milletvekillerini ardından da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i aradı. Erdoğan, daha sonra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i de arayarak kentteki son gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Erdoğan ayrıca Gaziantep Valisi Erdal Ata ile de telefonla görüştü.

BOMBA DOLU ARAÇ UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILDI

Olay saat 19.45 sıralarında Şehitkamil İlçesi'nde meydana geldi. PKK'lılar, Karşıyaka Polis Merkezi yakınına getirip otobüs durağında park ettikleri otomobildeki patlayıcıları uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte durakta yolcu indirip bindiren iki otobüs alev aldı, çevredeki araçlar hasar gördü, ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Aralarında polislerin de bulunduğu 9 kişi öldü, ortalık savaş alanına döndü.

İZİNLİ DOKTORLAR ÇAĞIRILDI

Öte yandan yaralı sayısının fazla olması nedeniyle bayram izninde olan doktorların da göreve çağırıldığı öğrenildi. Hala birçok hasta, hastanede tedavi görüyor.

BEŞİR ATALAY: "9 ÖLÜ"

Önce tabi bu olayda şu ana kadar 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ağır yaralı hastalarımızdan 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. 9 vatandaşımızı kaybetmiş durumdayız. Şu anda hastanelerde yatan 16 yaralı vardır, toplam 69'du. Bunların 10 tanesi ayakta tedavi edildi, bir kısmı kısa süreli hastanede kaldı.

17 yaralıdan dördü ağır yaralı, yoğun bakımda. Diğerlerinin hayati tehlikesi yok. Ameliyatları yapıldı, müdahaleler yapıldı. Biz doğrusu yoğun bakımdaki dört kişiyle ilgili de doktorlarımızdan bilgi aldık.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Henüz 1 Yaşında Teröre Kurban Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement