"Kampüste Senfonik Akşamlar" Turnesi Afyonkarahisar'dan Başladı - Son Dakika
Güncel

"Kampüste Senfonik Akşamlar" Turnesi Afyonkarahisar'dan Başladı

"Kampüste Senfonik Akşamlar" Turnesi Afyonkarahisar\'dan Başladı

(CSO) bugüne kadar gitmediği Anadolu'daki illere götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi amaçlayan "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesi bu yıl ilk olarak Afyonkarahisar'dan başladı.

10.11.2012 21:10

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın

(CSO) bugüne kadar gitmediği Anadolu'daki illere götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi amaçlayan "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesi bu yıl ilk olarak Afyonkarahisar'dan başladı. Konseri yaklaşık bin 200 kişi izledi.

"Kampüste Senfonik Akşamlar" projesinin Afyonkarahisar konserinde Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na keman sanatçısı Cihat Aşkın eşlik etti.

Doğuş Grubu'nun 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı bir protokolle başlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ana sponsorluğu kapsamında gerçekleştirilen "Kampüste Senfonik Akşamlar" projesi bu yıl 10-18 Kasım tarihleri arasında 6 ilde gerçekleştirilecek.

-"6 binin üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniyor"-

Konserlerin yapılacağı illerin seçiminde öncelikle ilde bir senfonik orkestranın olmaması ve o ili Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yakın geçmişte veya şu ana kadar hiç ziyaret etmemiş olması gibi kriterler dikkate alındı.

2009 yılında Konya, Niğde ve Gaziantep illerini kapsayan ilk turnede 2 bin 200 kişiye, 2010'da Kars, Erzurum, Rize, Giresun ve Trabzon'daki konserlerle 5 bin 500 kişiye ulaşan "Kampüste Senfonik Akşamlar" projesi, geçen yıl turneyi Hakkari'de yaşanan terör saldırıları sebebiyle erteleme kararı almıştı.

Bu yıl yapılacak "Kampüste Senfonik Akşamlar" projesiyle 6 binin üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden başlayan "Kampüste Senfonik Akşamlar" konserleri, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ile devam edecek ve 18 Kasım'da Muğla Üniversitesi'ndeki konserle sona erecek.

Konsere, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Akgün Corav, Rektör yardımcıları da katıldı.

Muhabir: Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan

Yayıncı: Erdem Gültekin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kampüste Senfonik Akşamlar' Turnesi Afyonkarahisar'dan Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement