"Kılıçdaroğlu: Tezkeriyi Doğru Bulmuyorum" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

"Kılıçdaroğlu: Tezkeriyi Doğru Bulmuyorum" Haberine Ek

"Kılıçdaroğlu: Tezkeriyi Doğru Bulmuyorum" Haberine Ek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep temasları kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti.

03.10.2013 19:44

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep temasları kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti. Birlik Başkanı Ömer Küspeoğlu ve esnafla biraraya gelen Kılıçdaroğlu, komşu ülke Suriye'deki iç karışıklığın ardından iktidarın takındığı tavrın Türkiye'ye kaybettirdiğini ileri sürdü. Suriye ile gelinen noktada Gaziantepli esnafın da kaybettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu bölgenin kendine özgü sorunları var. Sayın Başbakan Gaziantep'te yaptığı bir mitingde Gaziantepliler'e 'Bakın Suriyeliler'le vizeyi kaldırdık. Artık Suriyeli kardeşim Gaziantep'e geliyor.' diyor ve Gaziantepliler'e soruyor; 'Memnun musunuz?' Bütün Gaziantepliler, 'Çok memnunuz' diyorlar. Peki ne oldu da, hangi olay oldu da Suriye ile düşman olduk. Bunu kabul edemiyor. Esnaf kaybetti, otel sahibi kaybetti, sanayici kaybetti, sonuçta biz kaybettik. Suriye de kaybetti. Kazanan kim? Türkiye, Suriye kaybediyor ama bir de kazanan var. Bu tuzağa maalesef düşüldü. Doğru değildi."

Bölgede yine barışın, huzurun hakim olmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sadece Suriye ile değil Irak'la, Mısır'la, Ürdün'le, Filistin'le; herkesle huzur ve barış içinde yaşamak isteriz. Türkiye Ortadoğu'da barışın güvencesi olmalı, savaşın tarafı değil; dostluğun güvencesi olmalı, düşmanlığın değil. Eğer bunu yapabilirsek; önemli bir mesafe kazanmış oluruz. Umarım benim bu sesim esnaf dünyasında yankısını bulur. Kim ülkenin lehine, esnafın lehine çalışıyor; esnaf kardeşlerimin oturup bunu düşünmesi gerekiyor. Bir siyasi parti propagandası yapmak istemiyorum. Sizin misafiriniziz biz burada. Ama bir gerçeği görmenizi isterim. Bu gerçek çok önemli. İzlenen bu politikadan ötürü kaybediyorsanız; kazanmanın yolunu bulacaksınız. Kaybettirenler kimse demokrasilerde onların cezalandırılması gerekiyor. Size kaybettirmek demek; Türkiye'ye kaybettirmek demektir. Esnafın bir özelliği var. Esnaf, devlete yük olmaz. Esnaf, sabahın köründe dükkanını açar, etrafını temizler, gelen müşteriye çayını yemeğini ısmarlar. En iyi lokantaların esnaf lokantası olduğunu biz de çok iyi biliyoruz. En iyi çaylar orada yapılır. Bu gerçek bilindiği halde esnafı karşınıza alıp onu bir anda ekonomik yaşamın dışına itmeyi asla doğru bulmuyoruz. Esnaf devlete yük değil, tam tersine bunları yaparken bir de vergi verip devlete katkı sağlıyor. Sadece Gaziantep değil, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Hatay ve Mersin'de de durum aynı. Bu zincirde herkes rahatsız."

Kılıçdaroğlu, El-Kaide'nin yayınladığı bildiriyi tehlikeli bir durum olarak değerlendirerek şunları söyledi:

"El-Kaide bildiri yayınlıyor. İşte 'Sınırı açmazsan işte geleceğim bunun intikamını alacağım' diyor. Terör örgütlerinin hedefi olmak Türkiye'ye yakışıyor mu? İşbirliği yaparsanız olmaz. Bizim çok güzel bir atasözümüz var. 'Körle yatan, şaşı kalkar' diye, El-Kaide ile yatarsan böyle şaşı kalkarsın. Bu çok tehlikeli bir gelişme ve durumdur. Bütün esnaf kardeşlerimin Türkiye'nin gerçeğini görmesi lazım. O çerçevede biz üstüme düşeni, elimizden geleni yapacağız. Sonuçta bu ülke hepimizin ülkesi. Ortak amacımız ve hedefimiz bu ülkede huzur olsun."

Kılıçdaroğlu, daha sonra Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören CHP eski Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'ü ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU,Eyyüp BURUN/GAZİANTEP,(DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Kılıçdaroğlu: Tezkeriyi Doğru Bulmuyorum' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement