Kışanak, 'topraklarımızda Özgür Yaşamaya Yemin Ettik' - Son Dakika
Güncel

Kışanak, 'topraklarımızda Özgür Yaşamaya Yemin Ettik'

Kışanak, \'topraklarımızda Özgür Yaşamaya Yemin Ettik\'

BDP'nin Siirt'te desteklediği bağımsız milletvekiil adayı Gültan Kışanak, partisinin Batman'da düzenlediği mitingte, "Topraklarımızda özgür yaşamaya yemin ettik.

09.06.2011 20:45

BDP'nin Siirt'te desteklediği bağımsız milletvekiil adayı Gültan Kışanak, partisinin Batman'da düzenlediği mitingte, "Topraklarımızda özgür yaşamaya yemin ettik. Bunun adı da demokratik özerkliktir. Halk demokratik özerkliği yüceltmeye devam edecektir. Artık tüm halkımıza sesleniyoruz. Gelin bu onuru bizimle paylaşın. Kimliğinize, kültürünüze sahip çıkın" dedi.

BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Batman'da yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı miting düzenledi. Mitinge BDP Genel Başkan Vekili Hamit Geylani, partinin Siirt'te desteklediği bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışınak, Batman'da desteklediği adaylar Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata da katıldı. KCK davasındA tutuklu bulunan Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın mesajının okunduğu mitinge katılanlar PKK flamaları ile Abdullah Öcalan resimleri taşıdı.

MHP TABELASI SÖKÜLDÜ

Mitinge katılanlardan bir grup cadde üzerinde bulunan MHP il teşkilatının tabelasını yerinden söküp, ayaklar altına alarak parçaladı. BDP'nin desteklediği adaylardan Bengi Yıldız, saldıran gruba seslenerek, "Lütfen fazla ezmeyin, gerekeni yaptınız. Bölgede bizim MHP ve CHP ile ittifak yaptığımızı ileri sürenlere en güzel yanıtı verdiniz. Sistem partilerini 12 Haziran'da sandığa gömeceğiz" dedi.

KIŞANAK, 'HER KUŞ SÜRÜSÜYLE UÇAR'

BDP'nin Siirt'te desteklediği Gültan Kışanak, konuşmasının büyük bölümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Bölgedeki Kürt illerinin birbirleriyle yarıştığını belirten Kışanak, " Şırnak, Hakkari ile, Siirt, Batman ile yarışır duruma gelmiştir. Bize tekçi zihniyeti dayatanlara, bizi yok etmeye sayanlara yanıtımız şudur. Topraklarımızda özgür yaşamaya yemin ettik. Bunun adı da demokratik özerkliktir. Halk demokratik özerkliği yüceltmeye devam edecektir. Artık tüm halkımıza sesleniyoruz. Gelin bu onuru bizimle paylaşın. Kimliğinize, kültürünüze sahip çıkın. Başka partilerde yer almayın. Bu halk büyük acılarla bugünlere geldi. Her kuş kendi sürüsüyle uçar. Bu tekçi zihniyeti 80 yıldır bize dayattılar. Artık yeter. CHP de MHP de aynı zihniyeti dayatıyor" dedi.

GEYLANİ, 'BAŞBAKAN YALAN SÖYLÜYOR'

BDP Genel Başkan Vekili Hamit Geylani, günahlarını bile MHP'ye vermeyeceklerini belirterek şunları söyledi, "Artık ok yaydan çıkmıştır. Kimse haklarımızı geri alamaz. Almaya da gücü yoktur. Demokratik özgürlük de bunun bir adımıdır. Türkiye'nin en büyük sorunu Erdoğan'ın sorunudur. Bunu da siz çözeceksiniz. 'BDPliler Öcalan'ı peygamber gibi görüyor' diyor Başbakan. Yalan söylüyor. Kürt halkı onu halkın önderi olarak kabul ediyor. O bir önderdir. Tele-kulak uzmanı Erdoğan, partimizin Elazığ'da MHP'ye destek verdiğini söylüyor. O ırkçı partiye günahımızı bile vermeyiz. O tele-kulak uzmanı Kürtlerin ezanı Kürtçe okuduğunu söylüyor ki bu da yalan. Bizler değişmeyen dört kutsal kitaba saygı gösteriyoruz" diye konuştu. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kışanak, 'topraklarımızda Özgür Yaşamaya Yemin Ettik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement