Konya gündem haberleri: Edirneli Çeltik Üreticilerinden Kılıçdaroğlu'na Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Konya gündem haberleri: Edirneli Çeltik Üreticilerinden Kılıçdaroğlu'na Teşekkür

Konya habere göre Edirneli çeltik üreticileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çeltik satış fiyatının artması için verdiği mücadeleden dolayı teşekkür etti. Üreticiler, Kılıçdaroğlu’nun çeltik kilogram satış fiyatının 20 lira olması gerektiği yöndeki açıklamalarının dikkate alındığını ifade ederek, çeltik satış fiyatının 20 lirayı gördüğünü ifade etti.

25.10.2022 19:04  Güncelleme: 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirneli çeltik üreticileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çeltik satış fiyatının artması için verdiği mücadeleden dolayı teşekkür etti. Üreticiler, Kılıçdaroğlu'nun çeltik kilogram satış fiyatının 20 lira olması gerektiği yöndeki açıklamalarının dikkate alındığını ifade ederek, çeltik satış fiyatının 20 lirayı gördüğünü ifade etti.

CHP Edirne Milletvekil Okan Gaytancıoğlu, İpsala Turpçular köyünde çeltik üreticisiyle bir araya geldi. Üretici İsmail Göksu, çeltiğe verilen fiyatan şu anda çok memnun olduklarını belirterek, "Pandemide üretmenin ne kadar önemli olduğunu gördük. Daha biz üretmek istiyoruz. Suçumuz üretmekse, üretmemek değil. Biz anca bu fiyatlarla mazot ve gübrenin altından kalkabiliriz" dedi.

"FİYAT ŞU ANDA 20 LİRA"

Okan Gaytancıoğlu şunları söyledi:

"Bundan bir, bir buçuk ay önce Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm yöneticileri çeltik fiyatının 20 lira olacağını, olması gerektiğini söylediler. O zaman piyasalarda fiyat 10-12 lira konuşuluyordu. Bunu söylerken Cumhuriyet Halk Partisi lideri, İtalya'da 100 bin dekar alanın kuraklıktan dolayı ekilmediğini söylemişti. Bunu söylerken Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 250 bin dekar alanın ekilmediğini söylemişti. Çiftçilerin yüksek fiyatlarla gübre ve mazot aldığını söylemişti. ve fiyat şu anda 20 lira. Yani bir ay bir buçuk ay önce bunu söylemişti Genel Başkan. O söyleyince herşey gerçekleşiyor. Küçük üretici malını kaç paraya sattı. Demek ki zarar etti.

"ÜRETİCİYE GÜVEN VERMEK LAZIMDI"

Cumhuriyet Halk Partisi üreticinin yanında olacak. Emeğin yanında olacak. Çiftçi üretirse biz rahatlıkla tüketiriz. Çiftçi para kazanırsa ülkemiz para kazanır. Küçük üretici burada ezildi. Büyükler malı depoladı, bekliyorlar. Şimdi yüksek fiyatla satıyorlar. Bunları da önlemek için üreticiye güven vermek lazımdı. Fiyatları önceden açıklamak lazımdı. Cumhuriyet Halk Partisi önceden açıkladı. Ama piyasada fiyat şekillendi. Toprak Mahsulleri Ofisi biraz bunu gördü. Fiyatı bin lira artırdı ama yetmez, yetmedi de. Şu anda fiyatlar yükselişe geçti. Daha da devam ediyor.

"TEŞEKKÜR EDERİZ"

Çeltik üreticisi Utku Şenkal, çeltik şatış fiyatının belirlenmesinde CHP'nin çok katkısı olduğunu ifade ederek, "Gübre, mazot alacağız. Fiyatların normalde 17-18-19 olmasını bekliyorduk.  Ama daha önce bu fiyatlar yoktu. Şu an bu fiyatlar, olması gereken fiyatlar. Biz de mazot ve gübremizi ona göre alacağız. Fiyatların yükselmesinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve sizlerin çok emeği var. Teşekkür ederiz" dedi.

"BİZ ÜRETMEK İSTİYORUZ"

Üretici İsmail Göksu, çeltiğe verilen fiyatan şu anda çok memnun olduklarını belirterek, "Pandemide üretmenin ne kadar önemli olduğunu gördük. Daha biz üretmek istiyoruz. Suçumuz üretmekse, üretmemek değil. Biz anca bu fiyatlarla mazot ve gübrenin altından kalkabiliriz. Fiyatın geri gelmesi veya ilk başlarda oluşan fiyat bizi tatmin etmemişti. Şu anki fiyattan gayet memnunuz. İleride bizim mazot ve gübremizi almamıza yardımcı olacak fiyatlar" şeklinde konuştu.

Konya gündem haberleri: Edirneli Çeltik Üreticilerinden Kılıçdaroğlu\'na Teşekkür
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Konya gündem haberleri: Edirneli Çeltik Üreticilerinden Kılıçdaroğlu'na Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement