Mardin'de "Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi" Paneli - Son Dakika
Güncel

Mardin'de "Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi" Paneli

Mardin\'de "Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi" Paneli

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Metiner, "Bu ülkenin birliği hiçbir şekilde bozulmayacak.

17.12.2016 18:48

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Metiner, "Bu ülkenin birliği hiçbir şekilde bozulmayacak. Türkiye'yi hizaya getirmeye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz, terörü de yeneceğiz." dedi.

Milletvekili Metiner, AK Parti Mardin İl Başkanlığı tarafından Dicle Kalkınma Ajansı toplantı salonunda düzenlenen "Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi" paneline katıldı.

Panelde konuşan Metiner, İstanbul ve Kayseri terör saldırılarının aynı el tarafından gerçekleştirildiğini ve bu saldırıları lanetlediklerini söyledi.

Eski devletin, ceberut, 6 ok zihniyeti ile şekillenmiş, halka tepeden bakan baskıcı bir devlet anlayışı içinde olduğunu anlatan Metiner, Kürdün varlığını inkar edildiği ve Müslümanlar'ın inancının tehdit sayıldığı bir "Türkiye" olduğunu aktardı.

"Bu ülkedeki bütün sorunların kaynağı CHP zihniyetidir." diyen Metiner, şöyle konuştu:

"Kürt sorununu yaratan da, din devlet ilişkilerinde sorunlu alanlar üretenlerde de CHP zihniyetinde mensup olan siyasal elitlerdir. İstedikleri gibi bir halk yaratmaya çalıştılar. Mevcut halkı asla beğenmediler. Zorla bize deli gömleğini giydirmeye çalıştılar. CHP'de siyaset yapan Alevi kardeşlerimiz, Yavuz Sultan Selim'in hesabını bizden sormaya çalışıyorlar. Ama Dersim'in hesabını kendi celladına aşık Kemal Kılıçdaroğlu'na sormuyorlar. Halbuki dersimde bunun ataları da katledildi. Dersim'de onun atalarının başlarına bomba yağdıranlar CHP'nin iktidarındaki siyasal elitlerdir. Asker üniforması içindeki il başkanları ve valileriydi. Bizim elimizde hiçbir zaman Alevi kardeşlerimizin kanı olmadı, olmaz da. Bu ülkenin birliği hiçbir şekilde bozulmayacak. Türkiye'yi hizaya getirmeye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz, terörü de yeneceğiz."

Yasakların baskıların olduğu eski Türkiye'yi kendilerinin inşa etmediğini vurgulayan Metiner, bunun yerine Yeni Türkiye'yi inşa eden Erdoğan liderliğindeki AK Parti kadroları olduğunu kaydetti.

Panelin sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Metiner, Kayseri'deki saldırılarda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

Metiner, Suriye'de Esed rejimi tarafından sivil insanlara yönelik sistematik katliamların yapıldığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de 'Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement