İstanbul'da Metrobüs Seferleri Durdu, Vali Uyardı: Zincirsiz Çıkmayın - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Metrobüs Seferleri Durdu, Vali Uyardı: Zincirsiz Çıkmayın

İstanbul'da kar kabusu sürüyor. Anadolu'dan Avrupa'ya geçişte metrobüs seferleri durdu. Vatandaşlar yollarda kaldı. Vali, "Kar yağışı sürecek, zincirsiz çıkmayın" dedi.

18.02.2015 09:48  Güncelleme: 11:20

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı felç etti. Sabah saatlerinde etkisini arttıran tipi özellikle ulaşımı vurdu.

Anadolu yakasından Avrupa'ya geçiş güzergahında Boğaz Köprüsü çıkışında metrobüsler durdu. Yolcular yollarına yürüyerek devam ediyor.

İstanbul'da etkisini artırarak devam eden kar yağışı, sabah saatlerinde mesaiye giden vatandaşları zor durumda bıraktı. Ümraniye Dudullu NATO Yolu Caddesi üzerinde seyir halinde bulunan araçlar, buzlanma nedeniyle yolda kaldı.

Vatandaşlar araçları kurtarmak için seferber olurken, kardan kurtulan araçlara yetişmek için de koşuşturma yaşandı. Kar küreme araçları ise yolda biriken karı açmak için çalışma yaptı.

TÜNEL'DE TRAFİK DURDU, VATANDAŞLAR OTOBÜSLERDEN İNİP YÜRÜDÜ

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı, trafiği de olumsuz etkiledi. Kağıthane - Dolmabahçe tüneli çıkışında zorlanan araçlar, trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Saatlerce tünel içerisinde beklemekten sıkılan bazı vatandaşlar, otobüslerden inerek yürümeyi tercih etti. İşlerine yetişmeye çalışan vatandaşların yasak olmasına rağmen tüneldeki yürüyüşü ilginç görüntüler oluşturdu.

Vatandaşlar, işe yetişmeye çalıştıklarını belirterek, "Yasak ama mecburen trafikten dolayı yürüyoruz. Görüyorsunuz halimizi"

VALİ ŞAHİN'DEN SÜRÜCÜLERE KRİTİK UYARI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, sürücüleri yoğun kar yağışı nedeniyle uyararak, yola zincirsiz çıkmamalarını istedi.

Vali Vasip Şahin, twitter hesabı üzerinden sürücülere uyarılarda bulunarak, "Aralıklarla devam eden kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. İlimizde süren yoğun kar yağışı nedeniyle başta TIR ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların çıkmasına izin verilmeyecektir. Seyir güvenliğinin tehlikeye düşmemesi ve yolların kapanmaması için sürücülerimizin kurallara riayet etmesi ve dikkatli olması önemli" diye yazdı.

KAR KALINLIĞI 60 CM'E ULAŞTI

Yoğun yağışla birlikte İstanbul'da kar kalınlığı bazı bölgelerde 60 cm'ye kadar ulaştı. İlçelere göre kar kalınlıkları ise şöyle:



" Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos 40-60 cm

Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu 25-40 cm

Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polonezköy 20-25 cm

Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz 15-20 cm

Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar 10-15 cm

Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya 5-8 cm"

İstanbul\'da Metrobüs Seferleri Durdu, Vali Uyardı: Zincirsiz Çıkmayın
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstanbul'da Metrobüs Seferleri Durdu, Vali Uyardı: Zincirsiz Çıkmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ceko: Şimdi ben size soruyorum bunlara oy veriyoruz, iyi güzel hoş tamam. Fakat hizmet nerde ? tuzlama çalışmaları neden doğru düzgün yapılmıyor? metrobüs seferleri neden duruyor? o kadar insanları sabah mağdur ettiniz. Yazıklar olsun. 7 12 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİMl: yeni turkiye, sarayin onundeki yol karsiz gerisinden banane,odun koysam belediyeye seciliyor zaten 11 6 Yanıtla
  • Çağrı doğan: Medyada kar yağışina kabus olarak adlandırılmasını kınıyorum Allah'ın rahmetine bu gibi isimler asla yakıştırılmamalı sizi yazın kurak aylar görmek istiyorum 15 1 Yanıtla
  • erkan: vali sadece uyarırı başka bişeye yaramaz 5 4 Yanıtla
  • Emre Can Akar: Beylikdüzü ve Büyükçekmecede CHP belediyesi var. Gelinde rezilliği görün belediye ye ait ne bir tuzlama çalışması ne bi kepçe ne bi zabıta bi Allahın kulu yok ortalıkta .Ana caddeler bile kapalı 0 0 Yanıtla
  • umut çorti: istanbul valisi kar arabalarını yönlendirir belediyeler onlarda temin eder ve chpnin olduğu yerlere akpnin valisi araba göndermiyor bu kadar basit. zaten yollarda kar arabası ztn yok tuzları satıp biber gazı alacaklar muhtemelen 0 0 Yanıtla

Advertisement