Muş Laleleri Fotoğraflamak İçin Antalya ve Ankara'dan Geldiler - Son Dakika
Güncel

Muş Laleleri Fotoğraflamak İçin Antalya ve Ankara'dan Geldiler

Laleleri fotoğraflamak için Antalya ve Ankara'dan geldilerHavaların ısınmasıyla birlikte Muş Ovası'nı kırmızıya boyayan laleler, fotoğrafçıların ilgisini çekti.

11.05.2019 12:31

Laleleri fotoğraflamak için Antalya ve Ankara'dan geldiler

Havaların ısınmasıyla birlikte Muş Ovası'nı kırmızıya boyayan laleler, fotoğrafçıların ilgisini çekti. Antalya, Afyonkarahisar ve Muğla Fethiye'den gelen fotoğrafçılar, lalelerin fotoğraflarını çekti. Kırmızı kaplayan ovada bol bol fotoğraf çeken sanatçılara bilgi veren Tarım İşletme Müdürü Müfit Yeşilyurt, lalelerin koruma altına alındığını söyledi.

Tarım ve Ormancılık Bakanlığı'na bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılında 'Muş 1071' ismi ile tescillenen Muş lalesi büyük ilgi görüyor. Kırmızıya boyanan laleleri fotoğraflamak isteyen sanatçılar, Muş Ovası'nın yolunu tuttu. Antalya, Ankara ve Muğla Fethiye'den kente gelen sanatçılar, gün boyu lale fotoğrafı çekti. Mayıs ayının ilk haftasıyla birlikte boy veren ve yaklaşık 15 gün ömürleri bulunan laleleri fotoğraflayan sanatçılara bilgi veren Tarım İşletme Müdürü Müfit Yeşilyurt, endemik bitki türünün koruma altına alındığının bilgisini verdi. Muş lalesinin koruma altına alınmasının sevindirici olduğunu belirten fotoğrafçılar, bölgenin coğrafi güzelliklerine hayran olduklarını dile getirdi.

Laleleri fotoğraflamak için Antalya'dan geldiğini ifade eden Mine Candar, İlk kez geldiğim bölgenin coğrafyasını çok güzel buldum. Laleler başka bir güzellik arzediyor. Çektiğimiz fotoğrafları sergileyerek Muş'u ve laleleri tanıtacağız. Bir günlük gezimizde çok güzel görseller elde ettik dedi.

Muşlu dağcı, gezgin ve doğa fotoğrafçısı Ömer Faruk Gülşen'in davetiyle bölgeye gelen fotoğrafçılar, Bingöl ve Bitlis'i de gezecek.

Muş Laleleri Fotoğraflamak İçin Antalya ve Ankara\'dan Geldiler
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muş Laleleri Fotoğraflamak İçin Antalya ve Ankara'dan Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement