Selanik'te Bir 'Dilek' Tuttuk! - Son Dakika
Güncel

Selanik'te Bir 'Dilek' Tuttuk!

Selanik\'te Bir \'Dilek\' Tuttuk!

Dilek Koç, Yeni Albümü 'Sevdalım Aman' İle Komşudan Geldi

22.06.2011 15:07

Önce muhteşem bir ud taksimi.. Ardından 'Bekledim de Gelmedin/ Sallasana Sallasana/ İndim Havuz Başına..' Bu kez bir keman taksimi.. Sonrasında 'Çanakkale İçinde/ Berberim Oğlan/ Sevdalım Aman/ Dere Geliyor Dere/ Pencereden Ay Doğdu/ Pencereden Kar Geliyor/ Çek Deveci/ Çökme..' Ve muhteşem müzik şölenini noktalayan bir eser: 'Şu Sille'den..'

Yarı Türkçe yarı Yunanca okunmuş bir albüm ve muhteşem bir yorum.. Arada 4 şarkıda hiç de yabancı gelmeyen ama 'yabancı' bir vokal: Yunanlılar'ın dünya çapındaki starı Glikeria.. Peki yaşamını uzun yıllardır Selanik'te sürdüren Dilek Koç'.. Antalya'da doğdu. İTÜ Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Ruhi Su Dostlar Korosu'nda 5 yıl boyunca korist olarak yer aldı. Müziğin ilk temellerini Ruhi Su Kültür ve Sanat Vakfı'nda ve Akademi İstanbul'da aldığı derslerle attı. Yaşamını Selanik'te sürdüren Dilek Koç orada Bizans Müziği eğitimi aldı.

Yunanistan'ın önde gelen bestecileri ve sanatçıları ile birlikte albüm ve konser çalışmaları yaptı. Her yıl onlarca festival, kültür ve sanat etkinlikleri, panayır ve kutlamalarda konserler verdi.

Ünlü kadın besteci Evanthia Reboutsika'nın müziklerini yaptığı, 'Politiki Kuzina' (İstanbul Mutfağı) olan, Türkiye'de 'Bir Tutam Baharat' adıyla sinemalarda bir türlü gösterime giremeyen filmin saoundtrack albümünde 'Baharat, Tarçın Ve Buse' adlı eseri seslendirdi. Albüm, Platin Plak ödülü alarak satış rekorları kırdı. Reboutsika, Türkiye'de 'Babam Ve Oğlum' ve 'Ulak' filmlerinin müziklerini de yapmıştı.

2002'den 2008'e kadar Cafe Aman grubu ile Yunanistan'ın hemen her köşesinde ve Kıbrıs'ta konserler verdi. Bu konserlerde repertuarın büyük kısmını eski İzmir müziği, Küçük Asya'dan, Kapadokya'dan, İstanbul' ve Doğu Trakya'dan, 1923'te mübadeleyle göçen Rumlar'ın Yunanistan'a taşıdıkları ve hala sevdikleri türküler ve şarkılar oluşturdu. 2005: Atina Büyük Konser Salonu'nda, Evanthia Reboutsika ve orkestrası ile birlikte Maria Farandouri ve Eli Paspala'nın da katıldığı konserde yer aldı. 2006: Patras Avrupa Kültür Baskenti kapsamında ünlü besteci Mimi Plessa ile bir konser verdi. 2006-2007: Yunanistan'da ve Türkiye'de bir dizi konser verdi. 2008: Atina Büyük Konser Salonu'nda Estoudiandina Orkestrası'nın eşliğinde Glikeria ile birlikte konser verdi. 2009: Selanik Βüyük Konser Salonu'nda, ünlü müzik grubu En Hordes ile 'İstanbul Hatırası' konserine katıldı.

Dilek Koç, geleneksel ve modern Türk ve Yunan ortak müzik kültürüne ait eserleri ayrıca Balkan ve Doğu Akdeniz ülkelerinin birbirlerine hiç de yabancı olmayan ezgilerini bir araya getirip harmanlayarak konser repertuarını oluşturmaktadır.

Değerli gazeteci dostumuz; 2010 yılını birbirinden nitelikli albümlerle geride bırakan PERA MUSIC, atılımlarını 2011'de de sürdürüyor.. Muhteşem yaz sürprizlerimizin ilki DİLEK KOÇ ve 'SEVDALIM AMAN'.. Her zamanki yakın ilgi ve desteğinizi bekliyor müzik dolu yarınlar diliyoruz.. Saygılarımızla..

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Selanik'te Bir 'Dilek' Tuttuk! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement