Suriyeli Türkmenlere Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Türkmenlere Yardım Kampanyası

Suriyeli Türkmenlere Yardım Kampanyası

Antalya'da Yörükler Derneği öncülüğünde, valilik ve belediyelerin desteğiyle Suriye'deki Türkmenlere yardım için nakdi kampanya başlatıldı.

16.12.2015 22:52

Antalya'da Yörükler Derneği öncülüğünde, valilik ve belediyelerin desteğiyle Suriye'deki Türkmenlere yardım için nakdi kampanya başlatıldı. Antalya Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nce (YÖRDER) başlatılan ve 1 ay sürecek kampanyaya ilişkin olarak YÖRDER Başkanı Abdullah Duman ve yönetimi basın toplantısı düzenledi. Rus hava desteğiyle Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen bölgesi Bayırbucak'a, Esad güçlerinin yoğun şekilde saldırdığını belirten Abdullah Duman, Ortadoğu'da bütün Türklerin zor durumda olduğunu ve Türklere karşı katliam yapmak gibi bir insanlık suçunun terör örgütleriyle mücadele adı altında gösterildiğini söyledi. Rusya'nın sürekli sınırlarımızda şımarıklık yapıp durduğunu ve sürekli savaş uçaklarıyla sınır ihlali yaptığını belirten Duman, 'Unuttuğu bir şey vardı. Türk milleti tarihin hiçbir döneminde bu tür şımarıklıklara boyun eğmemiştir. Boyun eğmeyeceğini de Rusya'nın burnuna vurarak gösterdi. Savaş istenilen bir şey değildir ama yaşamak için bazen savaşmak gerekebilir. Böyle zamanlarda iç politikaya milli siyasetimizi kurban vermemek gerekir. Bu anlamda sloganımız devlet millet el ele olmalıdır" dedi.

VALİLİK KONTROLÜNDE

Suriye'deki soydaşlara karşı yürütülen soykırıma dur diyebilmek için bir yardım kampanyası başlattıklarını açıklayan Duman, kampanyaya Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün tam destek verdiğini söyledi. Antalya Valiliği kontrolünde YÖRDER adına kampanyanın yürütüleceğini söyleyen Duman, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un da kampanyaya Sakarya olarak destek verecekleri yönünde kendisini aradığını belirterek, diğer illerin valilerine de destek çağrısında bulundu.

KONSERİN YÜZDE 10'U BAĞIŞLANDI

Valilikten üç görevli gözetiminde toplanan yardımların AFAD'a teslim edileceğini ve Başbakanlık eliyle Suriye'deki Türkmenlere iletileceğini dile getiren Duman, İş Bankası Şarampol Şubesi'nde açılan 6207-0922875 hesap numarası veya TR55 0006 4000 0016 2070 9228 75 IBAN numarası aracılığıyla nakdi yardımların yapılabileceğini söyledi. Bir organizasyon firması tarafından 26 Aralık Cumartesi günü ANFAŞ Expo Center'da düzenlenecek Soner Kabadayı konseri gelirinin yüzde 10'unun da kampanyaya bağışlanacağı açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Türkmenlere Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement