Uğur Mumcu Katledilişinin 21. Yılında Evinin Önünde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Uğur Mumcu Katledilişinin 21. Yılında Evinin Önünde Anıldı

Uğur Mumcu Katledilişinin 21. Yılında Evinin Önünde Anıldı

Uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 21. yılında evinin önünde düzenlenen törende anıldı.

24.01.2014 14:23

Uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 21. yılında evinin önünde düzenlenen törende anıldı. Törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "21 yıl önce katledildi, asıl failleri hala bulunamadı" dedi.

Uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 21. yılında evinin önünde düzenlenen törende anıldı.

Mumcu'nun evinin önünde düzenlenen anma törenine CHP, DSP, İşçi Partisi, Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu gibi sendikalar, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. TGB sokağa sloganlarla giriş yaptı. Törende bu yıl, Uğur Mumcu Parkı'ndaki ağaca siyah şemsiyeler asıldı.

Mumcu'nun evinin bulunduğu apartmana CHP Çankaya Gençlik Örgütü tarafından ise "21 Yıldır Uğur Yok, Adalet Yok" yazılı pankart asıldı. Yenimahalle Belediye Başkanlığı'nın "Dikkat! Bu ülkede gazeteciler ya öldürülür ya da hapse atılır" yazılı dövizi de dikkat çekti.

Tören sırasında, sanatçı Selda Bağcan'ın "Uğurlar Olsun", Ruhi Su'dan da "Ankara'nın Taşına Bak" şarkıları çalındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mumcu'nun evine gelerek, Mumcu'nun eşi ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu'yu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na CHP TBMM Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile yine bazı milletvekilleri eşlik etti. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal da, Kılıçdaroğlu'ndan bir süre sonra Mumcu'nun evine geldi.

-KILIÇDAROĞLU: "21 YIL ÖNCE KATLEDİLDİ ASIL FAİLLERİ HALA BULUNAMADI"

Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'nun evinden çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "21 yıl önce katledildi, asıl failleri hala bulunamadı. Bugünleri 21 yıl önce okuyan ve bize anlatan Uğur Mumcu'ydu. O'nu her zaman saygıyla anacağız" dedi.

Ardından Kılıçdaroğlu, Baykal ve Mumcu ailesi önce Faili Meçhuller Anıtı'na çelenk bıraktı, daha sonra da Uğur Mumcu Anıtı'na mum yakıp karanfil bıraktılar.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Uğur Mumcu Katledilişinin 21. Yılında Evinin Önünde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement