Üniversiteden Uluslararası Açılım - Son Dakika
Güncel

Üniversiteden Uluslararası Açılım

Üniversiteden Uluslararası Açılım

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde görev yapan yabancı uyruklu öğretim üyeleri, tanıtım oturumunda tanıtıldı.

27.01.2012 13:46

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde görev yapan yabancı uyruklu öğretim üyeleri, MAÜ konferans salonunda düzenlenen tanıtım oturumunda basına ve sivil toplum kuruluşlarına tanıtıldı.

Farklı meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve üniversitenin akademik ve idari kadrosunda görev yapan temsilcilerin de hazır bulunduğu oturuma ilgi çok yoğun oldu.

Üniversitenin tanıtılarak kurulduğu günden bu yana farklı alanlarda gerçekleştirdiği somut gelişmelerin anlatıldığı kısa tanıtım filmi gösteriminden sonra Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

Konuşmasında Artuklu Üniversitesi'nin yerleşke alanında bulunan fakültelerin yapımının tamamlanmak üzere olduğu bilgisini aktararak, yerelin evrenselleştirilmesi vizyonundan hareketle verdikleri gayretin meyvelerini almaya başladıklarını belirtti.

"Hiç kimse yabancı değildir."

'Yabancı' kelimesini kullanmak istemediğini ifade eden Omay " Yabancı kelimesi hiç kullanmak istemediğim bir sözcük. Onun yerine kullanabileceğim bir kelime de bulamıyorum. Çünkü bu kelimenin sınırlarını tespit etmek çok zor… Yabancılığın nerede başlayıp nerede bittiğini kestiremediğimiz gibi, yabancı diye tanımladığımız biri ruhuyla, fikirleriyle bizlere daha yakınken, yabancı diye nitelendirmediğimiz bir başkası her şeyiyle bizlere yabancı olabilir." dedi.

Orta şarkın iddialı üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Omay, "Burada gördüğünüz ve her biri kendi alanında çok başarılı araştırmalara imza atmış yabancı uyruklu hocalarımızın üniversitemizi tercih etmiş olması, bunun açık ispatıdır" şeklinde konuştu.

Rektör Omay, üniversiteyi halkla bütünleştirdiklerini, şehrin ve toplumun ayrılmaz parçası oldukları şeklinde sözlerine devam ettiği konuşmasında, üniversitenin gelişimine katkıda bulunan hayırsever işadamlarına teşekkür ederek buna benzer tanıtım oturumlarının gelecek dönemlerde de devam edeceğini söyledi.

Avustralya, Amerika, Fransa, İtalya, İrlanda ve Almanya'nın yanı sıra Mısır, İran, Filistin ve Irak'lı 14 yabancı uyruklu akademisyenin bulunduğu Artuklu Üniversitesinde bu sayının daha da artış göstereceği bekleniyor.

Slayt eşliğin de yapılan ve teker teker yabancı uyruklu öğretim üyelerinin akademik özgeçmişlerinin ve görev aldıkları bölümlerin anlatıldığı tanıtım oturumunda, kadim medeniyete sahip bir şehirde kurulan Mardin Artuklu Üniversitesi'nde çalışıyor olmanın ayrıcalığından bahseden yabancı akademisyenler, kendilerini halka ve basın mensuplarına tanıtma fırsatı verdiği için MAÜ rektörüne teşekkür ettiler.

Tanıtım sunumunun ardından yabancı uyruklu hocalar adına söz alan Prof. Dr. Brikha Nasoriah ;

"Hepimiz taşıdığımız farklı birikimlerimizi var olanla birleştirdiğimizde Üniversitenin, dolayısıyla toplumun gelişimine en iyi katkıyı sunabiliriz. "dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin Türkiye'de ve dünyada tanınmış üniversiteler arasına girmesi için bulunduğu kültürel coğrafyanın zenginliğinden kaynaklanan büyük bir potansiyel taşıdığını ifade eden Prof.Brikha "Ben burada anavatanıma özlediğim topraklara geri döndüğümü hissediyorum" sözleriyle salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Artuklu Üniversitesi Rektörü ile birlikte toplu resim çektiren yabancı hocalar, sunumun ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırarak söyleşilerde bulundular.

Bir devlet konservatuarı, 3 Enstitü 7 yüksekokul ve 6 fakültesi bulunan Mardin Artuklu üniversitesinde 14 yabancı uyruklu öğretim üyesi görev yapıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversiteden Uluslararası Açılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement