'Vatan Hainine Bile Yapılmazdı' - Son Dakika
Güncel

'Vatan Hainine Bile Yapılmazdı'

\'Vatan Hainine Bile Yapılmazdı\'

Türkiye bu skandalı konuşuyor. AK Parti'li vekilin oğlu emniyeti basıp polisleri tek tek sıraya dizdi ve teşhis yaptı.

28.07.2012 08:21  Güncelleme: 08:47

Hatay'da polisle kavga eden AK Parti'li Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu bir süre sonra polisin çalıştığı emniyet binasını basarak polisleri sıraya dizdi ve teşhis yaptı. Tartışmaya konu olan komiser yardımcısı tayin ettirildi.

Hatay'ın Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde geçen ay meydana gelen, Komiser Yardımcısı Murat Emer ile AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu arasındaki tartışma adliyeye yansıdı. Türkoğlu ile tartışan memurun belirlenebilmesi için bir grup polisin sıraya dizilip şikayetçiye teşhis yaptırıldığı, ardından da açığa alınan Komiser Yardımcısı Emer'in Altınözü İlçesi'ne tayinin edildiği ortaya çıktı. Dörtyol'u karıştıran olay iddiaya göre şöyle gelişti:

'ÇIKAR ÜNİFORMANI'

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kantin işletmesini geçen mayıs ayında ihaleyle AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Hasan Uzun'un oğlu AK Parti Gençlik Kolları üyesi Ömer Uzun kazandı.

İşletmeci Ömer Uzun, 29 Haziran'da kantine gelip tost isteyen polis memuru Alper Atilla'ya o anda malzeme olmadığını ve tostu yapmayacağını söyleyince tartışma çıktı. İddiaya göre Ömür Uzun, polis Alper Atilla'ya üniformasını çıkarmasını söyledi ve kendisini sürdürmekle tehdit etti. Ardından da arkadaşı olan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nu olaya müdahale etmesi için Emniyet Müdürlüğü'ne çağırdı.

'DANIŞMANIYLA GELDİ'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın nikâh şahitliğini yaptığı 17 Haziran'da yapılan düğünde evlenen İstemi Kağan Türkoğlu, arkadaşına yardım etmek için milletvekili olan babasının danışmanı Fehmi Rigan'ı da yanına alarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. İddiaya göre milletvekili oğlu Türkoğlu ve danışmanı Rigan, Emniyet Müdürlüğü bahçesinde polisleri tehdit etti.

Bu sırada olaya müdahale eden Komiser Yardımcısı Murat Emer, "Burası Emniyet Müdürlüğü, tüm insanların olduğu gibi Ömer Uzun'un da hayatını korumak ve güvenliğini sağlamak bizim görevimiz. Bu konuda endişe etmeyin" diyerek, İstemi Kağan Türkoğlu ile danışman Fehmi Rigan'ın gelmesine tepki gösterdi. Bu kez Komiser Yardımcısı Emer ile polislere tehditlerini sürdüren Türkoğlu ve Rigan ile Komiser Yardımcısı Emer arasında tartışma neredeyse arbedeye dönüştü.

TEK TEK SIRAYA DİZDİLER

Kantin işletmecisi Ömer Uzun ve arkadaşı İsmeti Kağan Türkoğlu'nun dövüldüklerini iddia etmeleri üzerine soruşturma başlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan Türkoğlu, arkadaşı Uzun ve danışman Rigan, önce vesikalık fotoğraflarından polisleri teşhis etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Sonra da sırayla karşılarında ellerine numaralı kağıtlar verilerek sıraya dizilip bekletilen polislerden ikisi Türkoğlu, Uzun ve danışman Rigan tarafından teşhis edildi.

ALPER ATİLLA'YI TEŞHİS ETTİ

Komiser Yardımcısı Murat Emer ile polis Alper Atilla, 'Açılacak disiplin soruşturmasının selameti' gerekçesiyle açığa alındı. Ardından da Emer'in, Suriye sınırındaki Altınözü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tayini çıktı.

'VATAN HAİNİNE BİLE YAPILMAZDI'

Hatay'daki AK Parti'lilerin teşhis için sıraya dizdiği polislerden '8 numaralı' polis : "Vatan hainine bile bu reva görülmez.." diyerek hislerini atlardı.

8 Numaralı polis M.E. o anı anlatırken "Yerin dibine girdiğimi hissettim. Vatan haini miyim diye düşündüm. Vatan hainine bile reva görülmez dedim kendi kendime" diye anlattı.

Milletvekilinin oğluna ve avukatlara kendi sicil numarasını verdiğini de belirterek, "Teşhis kimler için yapılır bu belli. Benim çalıştığmız yer, adımız soyadımız belli. Bunun yapılmasına hiç gerek yoktu" dedi.

AK PARTİ'Lİ VEKİLDEN AÇIKLAMA

Oğlunun tartıştığı polisin görevden alınması ve teşhis görüntüleri ile gündeme bomba gibi düşen olay için AK Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu ilk kez konuştu.

"TALEP SAVCILIKTAN GELDİ"

İşte Türkoğlu'nun açıklamaları;

"Bu aslında masum kalması gereken bir olay ancak masumiyetinden saptırıldı. Yargıya müdahalemiz söz konusu değil. Bu olay bir ay önce olmuş bir olay. Bu aslında emniyetin savcılıktan gelen talep üzerine ortaya konan bir usul. Bunun şimdi bir de şu boyutunu düşünmek lazım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Vatan Hainine Bile Yapılmazdı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement