Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri, saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen DİSK üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplandı.

01.05.2015 16:01

Günün öne çıkan gelişmeleri, saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen DİSK üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplandı. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Halaskargazi Caddesi'nde çok sayıda TOMA ve polis otobüsü hazır bekletildi. Taksim Meydanı ve çevresinde görevlendirilen çok sayıda polis, meydana çıkan ara sokakları bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapattı. Kazancı Yokuşu'nun yakınındaki bir handan çıkarak, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na ulaşan grup, güvenlik güçlerince dağıtıldı.

Türk-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, Zonguldak'ta kutlarken, Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

İstanbul Okmeydanı'nda çantalarında gaz maskesi ve misket bulunan 5 kişi gözaltına alındı. Kadıköy'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için otobüsle İstanbul'a gelen Eğitim-Sen üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı.

Ankara'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, tarihi tren garından Sıhhiye Meydanı'na yürüyüşle başladı, miting düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Taksim Meydanı'nda incelemelerde bulundu. Altınok, "Herhangi bir sıkıntı olmadan 1 Mayıs'ı, hukukun vermiş olduğu ve valiliğin belirlediği alanlarda kutlamak isteyenlere gerekli kolaylığı göstererek, herhangi bir asayiş problemi de yaşanmadan geçirmeye gayret ediyoruz" dedi.

1 Mayıs kutlamaları dolayısıyla Rusya'nın başkenti Moskova'daki Kızıl Meydan'da da 140 bin kişinin katıldığı yürüyüş yapıldı.

Hak-İş ve Memur-Sen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, Konya'daki mitingle kutladı.

İstanbul Kurtuluş'ta, Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale eden polis, bir silah buldu. Kent genelinde şu ana kadar yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı

Türkiye Kamu-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Adana'da kutladı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin aldığı "1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama" kararı doğrultusunda Beşiktaş Meydanı'nda toplanan gruba, polis müdahale etti.

(08.30 /09.08/10.08/10.25/11.39/11.51/12.16/13.22/13.22/13.32/13.37/14.41/15.39/Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla farklı sekto¨rlerden is¸c¸ileri Cumhurbas¸kanlıgˆı Sarayı'nda kabul etti. Erdoğan, "Bazı sendikalar da Türk-İş gibi, Hak-İş gibi Türkiye'nin değişik yerlerindeki vilayetlerde Zonguldak'ta, Kayseri'de, Konya'da bugün miting yapıyorlar. Ama herkes nereye kilitleniyor, Taksim'e. Ama 'Biz illa oraya işte 10 binlerce kişiyle gidip miting yapacağız' derseniz, işte bunun adı anma olmaz, bunun adı kaos çıkarma olur. Burada da asla bir iyi niyet görmeyiz, görmüyoruz da. İşçilerin bu özel gününe saygı duymak başka bir şey, İstanbulluların mağduriyetine yol açacak şekilde kamu düzenini bozmak, kamu düzenine saldırmak başka bir şey" diye konuştu.

Erdoğan, 'En son Milli Güvenlik Kurulunda aldığımız kararla bunları Milli Güvenlik Siyaset Belgesi içerisine legal görünüm altındaki illegal yapılanmaları artık oraya koyduk ve hükümetimize de bunu tavsiye kararı olarak gönderdik. Bundan sonra artık her yerde bu Milli Güvenlik Siyaset Belgesi içerisinde yer alan maddeler artık bir delil, mesnet teşkil edecektir. Milletimizin duasıyla ferasetiyle desteğiyle bizler bu son teşebbüsleri de boşa çıkardık" dedi.

(14.53/Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "(HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in sözleri) Şimdi birisi diyor ki 'yolun sonuna gelindi'. Arkadaşım biz bu yola çıktığımızda sen yoktun. HDP barajı filan geçmemişti. HDP grubu da yoktu. Sizin hiçbiriniz yoktu, yoktunuz biz bu yola çıktığımızda. Çözüm sürecini Tayyip Erdoğan başlattı" dedi.

(14.28)

4- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'da yaptığı konuşmada, Türkiye'de demokratik standartları gayet yüksek bir seçime gidildiğini ifade ederek, "Şu anda HDP'li arkadaşların üstüne düşen siyasi sorumluluk Türkiye'de seçimlerin huzur, güven içerisinde yapılmasını sağlamaktır. İnsanları tehdit altında tutarak, baskı altında tutarak seçimlerde sonuç almaya kalkmayı da fevkalade yanlış buluyorum" dedi.

(13.49/Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, nisan ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 gerileyerek 11 milyar 823 milyon dolar oldu.

(11.11)

6- Yürürlüğe bugün giren 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'la vatandaşlar, kendilerinden onay alınmaksızın gönderilen e-posta ve kısa mesajlar ile yapılan otomatik aramalara ilişkin şikayette bulunabilecek.

(12.36)

7- Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği, AP'nin 1915 olaylarına ilişkin kararını kapak yazısı ekleyerek geri gönderdi

(03.03)

8- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı arayarak kutladı.

(01.47)

9- Ankara Keçiören'de kuyumculuk yapan bir kişi, işyerinde bıçaklanarak öldürüldü. Alınan bilgiye göre, Bağlum Caddesi'nde pastane işleten Yüksel Aydın, komşusu kuyumcu Sami Doğmuş'un (54) akşam saatlerinde iş yerini kapatmadığını fark etti. Bunun üzerine kuyumcu dükkanına giren Aydın, Doğmuş'u tezgahın arkasında yerde yatarken buldu.

(00.38/Fotoğraflı)

10- Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaklaşık 4 bin kişi, ırkçılığa karşı yürüdü. Avusturya Sosyal Demokrat Gençlik Derneği tarafından organize edilen "Irkçılığa yer yok" yürüyüşü, Opera Meydanı'ndan başladı. Artan ırkçılık olaylarına tepki gösteren eylemciler, "Irkçılığa yer yok", "Naziler dışarı" ve " Pegida'ya hayır" yazılı pankartlar açtı.

(01.11) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Suriye'de uzun zamandan beri rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kalan İdlib'deki muhalif birliklerin, rejimin kent merkezinde kontrol ettiği bölgelere doğru ilerlediği bildirildi. Özgür Suriye Ordusu'nun saha komutanlarından Esad el-Abid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib'e bağlı Fua köyünde rejim askerlerinin yanı sıra İranlı Şii milisler ve Hizbullah militanları ile çatıştıklarını söyledi.

(15.15)

12- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin gelecek hafta yapacağı ABD ziyaretinde Başkan Barack Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken'la görüşeceği bildirildi.

(02.30)

13- Kral Selman'ın Suudi Arabistan'da tahta oturmasından sonra kabine reformları kapsamında, çok sayıda bakan görevden alındı. 1975 yılından bu yana Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturan 75 yaşındaki Suud bin Faysal da koltuğunu devretti.

(11.41)

14- NASA'nın Ağustos 2004'te Güneş'e en yakın gezegen Merkür'ü gözlemlemek için fırlattığı Messenger uzay aracı, ömrünü tamamlayarak gezegenin yüzeyine çakıldı.

(12.34)

15- Türkiye Futbol Federasyonu, profesyonel liglerde verilen şampiyonluk kupalarında bu sezon köklü değişikliğe gitti.

(14.03)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement