Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın satır başları şunlar: "HDP'nin Türkiyelileşme diye sunduğu projenin de çok yalan olduğu çok net ortaya çıktı.

17.01.2016 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmanın satır başları şunlar:

"HDP'nin Türkiyelileşme diye sunduğu projenin de çok yalan olduğu çok net ortaya çıktı. Bırakın Türkiye'yle ilgili bir sorumluluk sahibi olduklarını göstermeyi, sorumsuzluğun adresi ve şiddetin sözcüsü oldular"

"Siyasi hayatının tamamında ve yaşanan her krizde, 'Buyurun milletin huzuruna çıkalım, demokrasi sandıktır, yani millet iradesidir' diyen bir lidere, bir siyasi lidere diktatör demek sadece ve sadece kendini aldatmaktır. Çünkü halk hiçbir zaman aldanmadı, halk hiçbir zaman aldatılamadı"

"Yeryüzünün en güzel noktasında, medeniyet tarihinin en muhteşem eserlerinin birinde Sultanahmet Meydanı'nda masum canların kanına girdiği gibi Çınar'da masum çocukların, çınar olacak o küçük fidanların kanına girebilecek kadar alçaktır terör. Sultanahmet saldırısı bunun en somut örneklerinden biri olmuştur"

"Bizim tek hedefimiz, güvenlik görevlilerimizi şehit eden, masum vatandaşlarımızı tehdit eden, öldüren, esnafımızın iş yerlerini kapatan ve yağmalayan, küçücük Kürt çocuklarını aldatıp, kalem tutması gereken ellere silah vererek ölüme gönderen, Türklere, Kürtlere, Araplara, Zazalara zulmeden bu terörü tümüyle ortadan kaldırmaktır. Tek gayemiz, bölgede terörist odaklarca baskılara ve zulme uğratılan insanlarımıza huzur ve emniyet ortamı sağlamaktır"

(14.32/14.44/14.54/15.00)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Kurultayı'ndaki sözlerine ilişkin "Hakaret etmek, düşünce özgürlüğü müdür? Biz böyle bir düşünceye sonuna kadar karşıyız. Biz bunu bir düşünce değil, ahlaksızlık olarak görüyoruz, her türlü ahlaksızlığın karşısında ahlakın temsilcisi olmaya özen göstereceğiz. Bunlar ağır eleştiri değil, resmen hakaret resmen küfürdür" dedi.

(10.11)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Üretim Reform Paketi Çalıştayı programı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, "Çok talihsiz bir açıklama. Bir ülkede bırakın bir ana muhalefet partisinin genel başkanını, siyaset yapan herhangi bir insanın dahi söylemeyeceği çok talihsiz sözler. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu kınıyorum" diye konuştu.

(12.01)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğünde düzenlenen "İŞKUR İl Müdürleri İstişare Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, "Dün hiçbir konuşmasında, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne saldıran, Türkiye'yi terör örgütü karşısında suçlu ilan eden akademisyenlere, Türkiye'nin bütün hassasiyetlerini zedeleyenlere, bütün sinir uçlarını harekete geçirenlere karşı bir tek söz söylemeyen ana muhalefet partisinin genel başkanı, yaklaşık 14 yıldır her girdiği seçimden bu ülkenin yarınlarına ait demokrasinin gücüyle çıkan Sayın Cumhurbaşkanımıza söz söyleme acziyetine girmiştir" ifadesini kullandı.

(14.07)

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından Belek'teki bir otelde düzenlenen "Mahalle Başkanları Toplantısı"nda, "Bu genel başkan geçinen kişi, dün Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etti, 'diktatör bozuntusu' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan bu makamlara gökten inmedi. Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı olurken CHP'yi yenerek halkın desteğiyle kazandı. Diktatör arıyorsanız kendi partinize ve geçmişinize bakın" dedi.

(13.26)

6- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Haliliye Belediyesi tarafından bir restoranda düzenlenen mahalle muhtarlarına bilgisayar dağıtım töreninde, "Türkiye'nin bazı bölgelerinden büyük destek aldılar ve 80 milletvekiliyle Meclise girmelerine rağmen seçmenin sesine kulak vereceklerine, dağdan kendilerine gelen tehditlere kulak vererek demokrasiyi katlettiler" ifadesini kullandı.

(13.39)

7- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilciliğince düzenlenen "Kadın Akademi ve Liderlik Çalıştayı"nın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Devlet olarak, hükümet olarak elbetteki o annelerimizi de o esnaflarımızı da orada yaşayan vatandaşlarımızı da bu terör örgütünün eline ve insafına bırakma niyetimiz yok. Her fırsatta da biz o bölgeye giderek, o bölge insanlarının yanında olacağız. Devlet olarak, hükümet olarak terör örgütünün yapmış olduğu tahribatı giderme adına, maddi manevi, her daim yanlarında olacağız" diye konuştu.

(13.35/15.15)

8- CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nın bugünkü bölümünde, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belirlenecek.

(12.57)

9- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği, (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), HAK-İŞ Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) ve Türkiye KAMU-SEN tarafından ortaklaşa yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin üreticileri, esnafları, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanları olarak son dönemde ülkenin birlik ve beraberliğini zedeleme boyutuna ulaşan tabloyu büyük endişe ile takip ettikleri ve ülkeyi saran terör olaylarından, artan can kayıplarından son derece rahatsız oldukları aktarıldı.

(12.47)

10- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye Barolar Birliği Konferans Salonu'nda düzenlenen HDP 1. Olağan Konferansı'nda, "7 Haziran öncesi başlayan saldırı dalgası, 7 Haziran'dan sonra tam bir savaş konseptine dönüştü. Mevcut durum karşısında kendimizi çaresiz hissedip sahayı bunlara terk edip gidecek değiliz. Böyle bir durumda çare geri adım atmak, HDP çizgilerinden taviz vermek değildir. Madem ki bu çizgi bu başarıyı elde ettiği için bu kadar kirli odağı korkutuyor, demek ki bunda ısrar etmemiz lazım" dedi.

(14.24)

11- Sultanahmet'teki terör saldırısının ardından terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlarda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 16'sı, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.

(13.08)

12- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin evlerinden çıkmalarına izin vermediği 3 kişilik aile, güvenlik güçlerince kurtarıldı.

(13.07)

13- UAEA'nın İran raporunu onaylaması

Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) İran'ın nükleer anlaşmaya uygun gerekli önlemleri yerine getirdiğini duyurmasına ilişkin "Diplomasi bakımından önemli bir başarıyı simgeleyen bu neticeyi mümkün kılanları kutluyoruz" açıklamasında bulundu.

(13.50)

ABD Başkanı Barack Obama, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), İran'ın nükleer anlaşmanın uygulanmasına başlanması için gerekli adımları attığını onaylamasının ardından İran'a yönelik yaptırımları kaldıran başkanlık kararnamesini imzaladı.

(00.11)

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'a ekonomik yaptırımların kaldırılmasını, ülke ekonomisinin gelişmesi ve bölgenin istikrarı ve güvenliği için değerlendirmeliyiz" dedi.

(14.36)

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de İran'a uygulanan ekonomik ve finansal yaptırımların kaldırıldığını bildirdi.

(00.11)

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın nükleer silah sahibi olma gayesinden vazgeçmediğini belirtti. Netanyahu yaptığı yazılı açıklamada, "İran, 5+1 ülkeleriyle vardığı nükleer anlaşmaya rağmen nükleer silah sahibi olma arzusu taşıyor. Ortadoğu'da istikrarı sarsmaya ve dünyanın farklı bölgelerinde terör eylemlerine devam ediyor" ifadesini kullandı.

(01.00)

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, "İran ile varılan nükleer anlaşma, Ortadoğu ve dünyayı daha güvenli bir yer yapmaktadır" dedi.

(02.25)

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İran'ın nükleer anlaşmaya uyduğunun teyit edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek gelecek aylar ve yıllarda da anlaşmaya uyulması gerektiğini bildirdi.

(05.51)

14- Burkina Faso'daki otel saldırısı

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'daki Splendid Otel'e düzenlenen, 28 kişinin öldüğü terör saldırısı, Mısır, Ürdün, Tunus ve Suudi Arabistan tarafından kınandı.

(02.16)

ABD Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'daki otele düzenlenen terör saldırısını kınadı.

(04.31)

15- Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin başkenti Celalabad'da bir aşiret liderinin evinde düzenlenen intihar saldırısında 13 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

(09.44)

16- Suriye'de Şam'ın batısında yer alan ve aylardır rejim güçleri ile Hizbullah ablukasındaki Madaya bölgesine yardımların ulaşmasının ardından 7 kişinin daha gıda yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

(12.43)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement