Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

22.02.2016 16:13

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı, saat 11.25'te başladı.

(11.40) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısıyla 2016 Turizm Eylem Planı'nı açıkladı. Davutoğlu'nun açıklamalarının satır başları şunlar:

"Hükümetimiz, turizm sektörünü bir çözüm ortağı olarak görmekte, sektörün herhangi bir zarar görmemesi için büyük bir hassasiyet sergilemektedir. Bu çerçevede bugün açıkladığımız eylem paketiyle sektörümüze doğrudan 255 milyon Türk lirası bir destek, hibe desteği sağlıyoruz ayrıca sektörün 288 milyon Türk liralık ödemelerini de erteliyoruz ve üç yıla yayılmış şekilde ödeme kolaylığı getiriyoruz"

- "Buradan bütün dünyaya, Türkiye'de ağırlamayı arzu ettiğimiz bütün insanlara seslenmek istiyorum; Türkiye evinizdir. Bu güzel ve güvenli ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilir, tatilinizi geçirebilir, bu ülkenin derin tarihinden, güzel doğasından istifade edebilirsiniz. Bugüne kadar yaşadığınız efsanevi misafirperverliğimizle yine sizi misafir etmeye hazırız"

(12.42-12.44) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile ilgili ABD'nin kendi içindeki görüş ayrılıklarının Türkiye'yi bağlamayacağını belirterek, "Umarım ABD içinde bu gerçekler tüm kurumlarında yer bulur ve anlaşılır. Kendi içindeki fikir ayrılıkları ortadan kalkar. İç işlerine karışmak için söylemiyoruz ama bizimle olan diyaloglarını da etkilediği için ya da böyle sorular sorulduğu için bunu söylüyoruz" dedi.

(11.44) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri'nin Diyarbakır ziyaretinin ardından websitesinde yayımladığı metinde PKK için "terör örgütü" ifadesi kullanmamasını eleştirdi. Bozkır, Piri'nin tarafsızlığını yitirdiğini belirterek, "Bu yaklaşımında ısrarcı olması halinde Piri'nin Türkiye'de kendine bundan sonra Diyarbakır'da ziyaret ettiği örgütler dışında muhatap bulması da çok zor olacaktır" ifadesini kullandı.

(09.25)

5- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Teröre karşı verdiğimiz ve halen büyük bir özveri ve kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelede maruz kaldığımız bu tür olaylar, ne ülkemizi korumak, huzur ve güvenliğini sağlamak konusundaki kararlılığımızı sarsacak ne de bugüne kadar namus ve şeref bildiğimiz kutsal vazifemizi yapmaktan alıkoyacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

(15.28)

6- MHP Başkanlık Divanı, partinin Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum il teşkilatları ile Elazığ, Bayburt ve Gümüşhane merkez ilçe teşkilatlarını, yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapattı.

(15.58)

7- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Serdar Akın ve Piyade Uzman Çavuş Coşkun Karabulut'un cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı

(10.51)

8- Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 14 kişi tutuklandı.

(04.26)

9- TOBB, TESK, TÜRK-İŞ, TZOB, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, KAMU-SEN, TİSK, TÜSİAD, MÜSİAD, TBB, TÜRMOB, TEMAD, TÜRKONFED üyelerinden oluşan grup, Ankara'da terör saldırısı nedeniyle 28 kişinin hayatını kaybettiği Merasim Sokak'a karanfil bıraktı.

(13.21) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 10, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de 4 olmak üzere 14 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(13.14)

11- Şanlıurfa'nın Harran ilçesi kırsalında saman yığını altındaki çuvallarda bir keskin nişancı tüfeği ve dürbünü, 50 roketatar başlığı, 67 el bombası ve 66 mekanik fünye, 20 kilogram el yapımı patlayıcı, 700 ateşleyici fünyesi, 6 roketatar mekanizması ve 45 bomba atar bulundu. Seri numarası silinen keskin nişancı tüfeğine "Kürdistan", çuvallara da "Nusaybin" ve "Derik" yazıldığı belirlendi.

(12.58)

12- Kırşehir'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında 3 şirket ile bir dernek ve muhasebe bürosunda arama başlatıldı.

(12.15)

13- Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasına ilişkin 11 kişi hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü" üyesi oldukları iddiasıyla açılan davanın görülmesine yarın başlanacak

(14.38)

14- ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen KORAL Mobil Elektronik Harp Sistemi, Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. Radarların karıştırılıp aldatılmasını ve iş yapamaz hale getirilmesini sağlayan sistem, bu nitelikleriyle hedef ülkelerin hava savunma sistemlerinde önemli bir zafiyet oluşturacak yetenekte bulunuyor. Dünyada sayılı ülkede var olan bu teknoloji, Türkiye'nin elektronik harp sektöründe geldiği aşamayı göstermesi bakımından büyük önem taşıyor.

(14.21)

15- Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ömer M. Koç getirildi.

(12.44)

16- Banka ve banka dışı kredi kurumları tarafından kullandırılan nakit krediler, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 23,4 artışla 1 trilyon 773 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

(10.30)

17- Rusya'nın önde gelen oligarklarından, Rusal şirketinin patronu Oleg Deripaska, petrolün 18 dolara düşebileceği, rublenin dolar karşısında 100 seviyelerine çıkabileceği öngörüsünde bulunarak, "Bu durumda ölmeyiz. Böyle bir senaryonun gerçekleşebileceğini anlayarak yolumuza devam etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

(13.07)

18- Terör örgütü DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon ülkeleri genelkurmay başkanları toplantısının sekizincisi, 29 ülkenin katılımıyla Kuveyt'te başladı.

(13.55)

19- ABD yönetimindeki üst düzey yetkililerin, Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren PYD/ YPG örgütünü terör örgütü PKK'dan farklı değerlendirdiklerine yönelik açıklamalarına rağmen PYD, ABD'nin terörle mücadeledeki istihbaratlarını bir araya getiren ana kuruluşunun internet sitesinde "PKK terör örgütünün Suriye'deki kolu" olarak yer alıyor.

(09.21)

20- Rejim güçleri ve muhalifler, Halep'in güneyi, Türkmendağı, Hama ve Humus kırsalı ve Şam'ın doğusunda çatışıyor. Halep'in kuzeyinde muhalifler, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye karşı mücadele veriyor. DAEŞ ise rejim güçlerini Halep'in doğusu ile Şam-Humus yolunda zorluyor. Rejimin Hama'dan Halep'in güneyine giden ikmal yolunu muhalifler, Halep'in doğusuna giden ikmal yolunu ise DAEŞ kesti.

(14.18) (Grafikli)

21- İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti yakınlarında yer alan Kabatıye beldesinin tüm girişlerini kapattığı belirtildi.

(09.27)

22- Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü raporu, ABD ve Rusya'nın 2011-2015'te dünyanın en büyük silah tedarikçileri olduğunu ortaya koydu. Çin'in 2011-2015 yılları arasındaki silah ihracatı, 2006-2010 dönemine kıyasla yüzde 88 arttı. Azerbaycan'ın da silah ithalatı, 2006-2010 yıllarına nazaran 2011-2015'te yüzde 217 yükseliş gösterdi.

(12.59)

23- Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Galatasaray'a 2-1 yenilen Trabzonspor'da taraftarlar, karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e tepki göstererek, ellerinde kırmızı kartla Uzun Sokak'ta yürüyüş yaptı.

(13.29) Fotoğraflı-Görüntülü)

24- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, saat 17.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

(13.27)

25- Paul Gascoigne, Alan Shearer gibi futbolcular yeşil sahalarda hakeme esprili bir şekilde gösterdikleri kartlarla gündeme gelmişti. Premier Lig'de 4 yıl önce oynanan maçta sakatlanan hakem Probert kendisine kırmızı kart göstererek sporseverleri güldürürken, 1997 yılında oynanan amatör maçta ise futbolcuyu yumruklayan hakem Sylvester kendisini kırmızı kartla oyundan attı.

(12.48)

26- Bu sezon 3 kulvarda da yoluna devam eden Fenerbahçe Futbol Takımı'nda, teknik direktör Vitor Pereira'nın forvet mevkisinde yaptığı tercihler ve Hollandalı futbolcu Robin van Persie'ye verdiği süre, tartışma konusu oldu.

(11.11) (Analiz)

27- Galatasaray'da finansal sorunlar nedeniyle UEFA ile yaşanan süreçte yarın yapılacak görüşmeler öncesi sarı-kırmızılı heyet İsviçre'ye gitti.

(11.34)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement