AB Bakanı Çavuşoğlu Fahri Konsoloslar ve İş Adamları ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

AB Bakanı Çavuşoğlu Fahri Konsoloslar ve İş Adamları ile Buluştu

AB Bakanı Çavuşoğlu Fahri Konsoloslar ve İş Adamları ile Buluştu

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Mersin’e gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Cavuşoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte Mersin’in Avrupa Birliği ülkelerinin Fahri Konsolosları ve işadamları ile toplantı düzenledi.

19.07.2014 11:40

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Mersin'e gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Cavuşoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte Mersin'in Avrupa Birliği ülkelerinin Fahri Konsolosları ve işadamları ile toplantı düzenledi.

Suphi Öner Öğretmenevi'ndeki toplantıya, Avusturya Fahri Konsolosu Hüseyin Fazıl Tütüner, Etiyopya Fahri Konsolosu Bülent Elbeyli, Slovakya Fahri Konsolosu Emir Bozkaya, Şili Fahri Konsolosu Kerem Muradi, Meksika Fahri Konsolosu Sebahattin Memiş'in yanı sıra Kırgızistan Fahri Konsolosu Mahmut Arslan, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşu önderleri katıldı. Mersin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Mersin'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Irak, Suriye ve Ukrayna başta olmak üzere bölgede siyasi ve ekonomik krizlerin yaşanmasına rağmen Türkiye'nin hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Çavuşoğlu, "Mersin ülkemizde kalkınmanın ve gelişmenin en önemli ayaklarından biri olan kent konumunda. Mersin'de olmaktan mutluluk duyuyorum. Toplantımıza katılan siz değerli konsoloslarımıza ve Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Gerçekten Mersin son yıllarda daha da ön plana çıkmakta. Bu yatırımlar içerisinde biz de golf turizmini önemsiyoruz. Havalimanı, Alaköprü Barajı, Anamur ve Bozyazı ile turizmde de ciddi yatırımlarla Mersin daha da gelişecektir. Avrupa ve Asya ülkelerinin fahri konsolosları da Mersin'in dünyadaki tanınırlılığına katkı koymaktadır. Ben herkese bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkiye'yi Avrupa Konseyi zirvesinde gururla temsil eden, Türkiye'nin uluslararası alanda en üst siyasal görevini Avrupa'nın oy birliği ve ittifakıyla üstlenen değerli bir siyaset adamı olduğunu paylaştı. Mersin'in kalkınma dinamikleri açısından sahip olduğu potansiyel ile ilgili bilgiler veren Güzeloğlu, "Türkiye'nin tarımda ve dış ticarette 2'inci büyük kenti, Organize Sanayi Bölgeleri, sayısı 20'yi aşan fahri konsoloslukları ve turizm, hizmetler sektörü ve lojistikte devam eden mega projeler ile Mersin, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerini zenginleştiren bir büyüklüğün adıdır. Bu çalışma ve çabalara katkısını esirgemeyen Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AB Bakanı Çavuşoğlu Fahri Konsoloslar ve İş Adamları ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement