AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Biga'da - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Biga'da

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Biga ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

03.02.2016 15:45

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Biga ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'in de katıldığı ziyaretlerde ilk olarak Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine gelen Turan, Kooperatif Başkanı Mehmet Sokullu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Sokullu'dan kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi alan Turan, kredi başvurularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin esnafa destek olmak ve sorunlarını bir nebze olsa çözebilmek için 30 bin liraya kadar kredi imkanı sağladığını hatırlatan Turan, "1 Ocak'tan bugüne kadar 220 esnafımız bankaya başvurmuş. Başvurulardan 60'ı olumlu sonuçlanmış ve geri kalan esnafın işlemleri devam ediyor. Talepleri kabul olmayan esnaf hiç olmamış. Esnafımız aldığı ve alacağı bu kredilerle işlerini daha da güçlendirir temennisindeyiz" dedi.

Turan ve beraberindekiler, Biga Ticaret ve Sanayi Odasında başkan Şadan Doğan ile görüştükten sonra partisinin danışma kurulu toplantısına katıldı.

Toplantıdaki konuşmasında terörle mücadeleye değinen Turan, şöyle konuştu:

"Meclis'te tek bir gün bir tane HDP milletvekilinin Kürtlerin haklarıyla ilgili 'şu düzenlemeyi yapalım' dediğini duydunuz mu? Varsa yoksa terör örgütünün savunuculuğu. Türkiye'ye karşı uluslararası güçlerin PKK'yı taşeron olarak kullandığı bir operasyon ile karşı karşıyayız. Cizre'de, Nusaybin'de yabancı savaşçıların olduğunu görüyoruz. Amaç, Türkiye'nin demokratikleşme yürüyüşünü engellemek, istikrarına darbe vurmak. Bu yüzden durmadan istikrarın sembolü olan Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Türkiye'nin terörle mücadelesini 'katliam' diye değerlendiriyorlar. Bugün insanları göçe zorlayan, mahkemelerde yargılayan, kendilerine destek vermeyen insanları tehdit eden, sindiren bir terör örgütü ve onların destekçileri ile karşı karşıyayız."

Silopi'de çukurların büyük oranda kapatıldığını, barikatların kaldırıldığını anımsatan Turan, "Cizre ve Sur'da da kamu düzeninin sağlanmasına dönük operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar sonrasında rehabilitasyon çalışmaları olacak. Vatandaşlarımızı, terör örgütünün insafına bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Biga'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement