Alanya Toki, Düşük Gelirli Turizm Çalışanlarına Ev Yapacak - Son Dakika
Güncel

Alanya Toki, Düşük Gelirli Turizm Çalışanlarına Ev Yapacak

Alanya Toki, Düşük Gelirli Turizm Çalışanlarına Ev Yapacak

Toki, düşük gelirli turizm çalışanlarına ev yapacak Alanya'da yapımı devam eden devlet hastanesi inşaatını inceleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Antalya'da düşük gelirli turizm çalışanları için 5 bin konut yapacaklarını söyledi.

07.08.2015 16:30

Toki, düşük gelirli turizm çalışanlarına ev yapacak

Alanya'da yapımı devam eden devlet hastanesi inşaatını inceleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Antalya'da düşük gelirli turizm çalışanları için 5 bin konut yapacaklarını söyledi.

Oba Mahallesi'nde yapımı devam eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) yürüttüğü 300 yataklı bölge hastanesi inşaatını denetleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Turan, hastanenin tüm odalarının tek ve çift yataklı olacağını, bu odaların Antalya'nın modern özel hastanelerinde dahi nadir bulunduğunu söyledi.

BÖLGEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

TOKİ Başkanı Turan, Alanya'da dahil olmak üzere bölgede birçok yatırımın yapıldığını söyledi. Başkan Turan, "Dün ve bugün Antalya'daki şantiyelerimizi ziyaret ettik. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'le yaptığımız görüşmelerde, turizm sektöründe çalışan alt gelir grubundakilerin konut sahibi olmasında ciddi bir sorun olduğunu tespit ettik. Bu konuyla ilgili 4-5 aydır ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Belirli bir noktaya geldik. Birkaç arazinin de tespiti yapıldı. 4- 5 ay içerisinde düşük taksitlerle turizm çalışanlarını konut sahibi edebileceğimiz 5 bin konutluk projemize başlayacağız" dedi.

STADYUM ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Bölgede yapılan projelerin arazi durumuna göre sayılarının artırılabileceğine vurgulayan Başkan Mehmet Ergün Turan, "Antalya Stadyumu'nu da gezdik. Ekolojik ve çevreci olan stadyum, Türkiye'de örnek teşkil edecek bir çalışma olmuş. Avrupa'da dahi bu ölçekte statlar yeni dönemde yapılmıyor. O da bizim için ayrı bir sevinç kaynağı" diye konuştu.

ÖZEL HASTANEDEN İYİ

Alanya Bölge Hastanesi hakkında da bilgiler veren Başkan Turan, şunları söyledi:

"Antalya ziyaretimizin sonrasında Kepez ve Serik devlet hastanesini inceledik. Bugün de 300 yataklı Alanya Bölge Hastanesi inşaatını geziyoruz. Tamamı tek ve 2 yataklı olarak yapılan bir hastane. Biz Türkiye'nin tamamında Sağlık Bakanlığı'na 280 tane hastane inşa ediyoruz. Ben iddia ediyorum yeni hastaneler, özel hastane standardının üzerinde. En kısa zamanda hizmete geçirmeyi planlıyoruz."

Başkan Mehmet Ergün Turan, bölge hastanesi şantiyesini incelemesinin ardından Konya Taşkent'te bulunan TOKİ projelerini incelemek üzere ilçeden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya Toki, Düşük Gelirli Turizm Çalışanlarına Ev Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement